2011. július 26., kedd

Happy end - Mancika

Tavaly év végén vettem. Nem kevés időbe és persze pénzbe került felmérni az egészségi állapotát. A gyógyítható betegségeiből kigyógyult, a többiről meg legalább tudjuk hogy nem betegség hanem állapot.
Néhány hete kezdtem hirdetni. Meglepő módon voltak rá olyan érdeklődők is, akik nem csak a törzskönyvig olvasták a hirdetést. Akiket az állapota és a kapcsolódó tennivalók sem rettentettek el. Több levelet váltottunk, részletesen megbeszéltük a dolgokat.
Néztem az éjszaka játék közben Mancikát. A bicebóca lábait. A csillogó szemét, ahogy becserkészi és megöli a pamacsot a korbács végén.
Aztán felkeltem levelet írni:

Kedves T.!
Nagyon kellemetlenül érzem most magam. Néhány perce be kellett látnom, hogy nem vagyok képes megválni Mancikától.
Bocsássanak meg! Nem állt szándékomban hitegetni. Száznál több macskát mentettem és adtam már gazdához. Mindig fáj az elválás, de megtanultam kezelni ezt a fájdalmat. Mancika valahogy más. Nem megy.
Remélem, megérti és elfogadja a döntésemet.
Üdvözlettel
H. A.

2011. július 18., hétfő

Mancika gazdit keres



December vége óta sok vizsgálaton, kezelésen esett át míg eljutottunk idáig.
De a neheze most jön.

A hirdetésébe mindent beleírtam róla. Nem akarok senkit becsapni, se felesleges köröket futni.

"Manci egy törzskönyvezett skót lógófülű macska. Törzskönyvi neve: Alba Regia Felis Lola. 2009. április 20-án született.
Manci az emberi aljasság, lelkiismeretlenség áldozata. Anyja, nagyanyja, dédanyja ugyan az. A súlyos beltenyésztés miatt deformáltak a lábai. 3 lábán csontösszenövések vannak, a negyedikből a csontok egy része hiányzik. A farka egy része mereven összecsontosodott. Az arca egy kisbagolyra emlékeztet a megrövidült orr miatt. A beszűkült orrjáratok miatt szörcsög, kissé könnyezik és hajlamos léguti fertőzésekre.
Apró termetű, mindössze 2 kiló. Gyönyörű csokoládé színű makréla cirmos selymes, dús bundája van.
Meglehetősen félénk, hajlamos menekülni. De ha elkapom, az ismerős kézben gyorsan megnyugszik és képes órákon át dorombolva bújni a nyakamba.
Deformált lábai miatt lassabban és ügyetlenebbül mozog, de ez őt nem zavarja. Fájdalmai a vizsgálatok szerint nincsenek. Imád játszani. Vadászik a tollaspálcára és mindenre ami mozog. Ha azt akarja, hogy vele foglalkozzunk akkor kismalac módra visít. Imádja a vajat. Azt is ilyen hangon kéri.
Más cicákkal jól kijön.
Nagyon türelmes, odaadó gazdára van szüksége aki kivárja míg feloldódik. Cserébe kap egy macskát, egy baglyot és egy kismalacot :-)
"

A jelek szerinte ez kevés. Elolvassák a törzskönyvig és már telefonálnak is. Aztán mikor elismétlem mindezt és a vele járó gondozást mélben, választ már nem kapok.

Annyira nem bánom. Kezdettől gyanakszom magamra, hogy be fogom bukni.