2012. február 27., hétfő

Köszönet!

Nem könnyen szántam rá magam, hogy pénzt kérjek. Olyan sok példa volt már arra, hogy visszaéltek az emberek jóindulatával. Féltem, hogy lesz aki ezt feltételezi majd rólam is.
De nagyon örülök hogy megtettem. És nagyon hálás is vagyok.
Gyakorlatilag 1 hét alatt összejött annyi pénz, ami fedezi Andi mindkét műtétének várható költségét és még 1-2 kontroll RTG-re is marad.
Nagyon köszönöm!

2012. február 22., szerda

Pocsék nap


Andi feje búbján volt egy kis dudor. Nem nőtt, nem fájlalta. Kicsi volt és kemény. Sörétnek gondoltuk. Esetleg zsírcsomónak. A legutóbbi alkalommal, mikor a RTG-hez altatták, levették.
Nem sörét volt, nem is zsír. Ma megjött a szövettani:
Fibrosarcoma. Low grade.
Malignus, helyi kiujulásra hajlamos szövetszaporulat. Az állat megfigyelése javasolt.

Délután konzultálok a dokival a továbbiakról.

Béla néhány napja kicsit köhécselt. Már kezdtem megnyugodni, de ma reggel megint. És nehezítetten lélegzik.
Holnap 12:20-kor kardiológus.

2012. február 18., szombat

Andi segítséget kér


A macskamentéshez és a háborúhoz ugyanaz a három dolog kell. Pénz, pénz és pénz.
Ez az, ami nekünk tavaly év végére teljesen elfogyott. Volt viszont vagy 20 gazdikeresőnk, közülük több beteg. Nehezen bár, de eldöntöttük hogy egy jó ideig nem fogadunk új macskát. Az adott helyzetben felelőtlenség lenne. Hónapokba telik, mire annyi gazdikeresőnk lesz akiket már tényleg biztonsággal el tudunk látni. És muszáj egy kicsit összeszednünk magunkat anyagilag.
Így álltunk, amikor belebotlottam Andiba. Ha az eszemre hallgatok, ott hagyom az utcán és mostanra halott.
Az első műtét során összerakták a rommátört combcsontját. Van benne velőűrszeg, lemez és néhány szegecs. Ennek a műtétnek a költségét vállalta a Pro Canibus Alapítvány. Köszönet érte. És köszönet Dr. Ipolyi Tamásnak, aki elvégezte a műtétet.
Az implantátumokat azonban majd, két másik műtéttel el kell távolítani. Addig 3 hetente kontroll RTG, hogy lássuk mennyire csontosodik. 6 hét után már attól tartottunk, hiába minden. Andi nem használta a műtött lábát, pedig az sokat segítene a csontképződésben.
A héten azonban megtört a jég. Andi 4 lábon mászkál végre. Biccent, de használja.
Ami azt jelenti, hogy belátható időn belül sor kerül arra a műtétre, amivel a lemezt eltávolítják a lábából.
A műtét várható költsége alsó hangon 25ezer forint.
Kénytelen vagyok segítséget kérni. Aki Andi további kezelésében segíteni tud, kérem írjon a nyafkamacska@gmail.com címre.
Köszönöm.

2012. február 6., hétfő

Bokor Cirminek ma nem jött össze



Múlt héten egy fiatal nő esélytelen, de kedves cica után érdeklődött. A beszélgetés után kicsit bizonytalan voltam. De van olyan, aki telefonon nehezen kommunikál, hát elhívtuk cicanézőbe.
Móni fogadta és ő is bizonytalan volt utána. A látogató választása Bokor Cirmire esett, aki bűbáj kedves de a hályogos szeme miatt senkinek nem kell. Szerencsére én korábban - az extrém időjárásra való tekintettel - felajánlottam, hogy a kiválasztott cicát hétfő este házhoz viszem. Így Móni is időt nyert.

Ma valóban házhoz szállítottam Cirmit, de el is jöttem vele együtt. Cicát csak olyan helyre adunk, ahol jobb körülmények közé kerül mint nálunk van. Ez nem ilyen hely lett volna.
Az, hogy a lakás kicsi és lepukkant nem lett volna feltétlen gond. Nálam is a fagyasztóban van a kacsaláb nem a kastély alatt.
Az se zavart volna, ha nincs túlfűtve a mai energia árak mellett. De semennyire nem volt fűtve. Látszott a lehelletem. A konvektort idén először akarta beindítani, de nem sikerült. A konyhában a mosogató mellett egy hokedlin egy lavórban valami szutykos lé állt. Az egész lakás olyan volt, mint aki éppen költözni készül. Rendetlen, rendezetlen, tisztátalan, igénytelen. Pedig a gazdijelölt tudta hogy megyünk. Valahogy nagyon nem stimmeltek a dolgok. Mikor megmondtam, hogy nem hagyom ott Cirmit olyan volt, mint aki éppen erre számított.
Nem kétlem, hogy szerette volna. De kétlem, hogy megfelelően gondoskodott volna róla.

Szerencse, hogy Andi éppen nem kényszerül ketrecbe. Holnapig Cirmike ott lesz. Reggel pedig nagyon fog örülni Pepi haverjának.

2012. február 4., szombat

Happy end - Bogyóka



Ma érte is eljött a gazdi. Egy kedves fiatal párhoz költözhetett.
A héten volt ivartalanítva, amiért most kissé duzzogott ránk. Remélem, új otthonában hamar feloldódik.