2009. május 24., vasárnap
Csokis madártej
Ha ez egy gasztroblog lenne, akkor a csokiszósz tetején galuskaformájú galuskák fehérlenének, nem maszatos amorf izék.
Ha ez gasztroblog lenne, akkor meg tudnám nevezni a recept forrásait. Illene, de nem emlékszem. Beírtam a gugliba hogy "csokis madártej", volt párezer találat, elolvastam vagy nyolcat, aztán nekiálltam kotyvasztani. A végeredmény finom, de kicsit híg. Legközelebb 5 tojást teszek a liter tejhez. És valamit ki kell találni galuskagyártás ügyben. Nagyon béna, nagyon hervasztó ez a kifőzős. Láttam valakinél mikrózóst, de nem találom.
Helyesbítek, nem kell több tojás. Elég sűrű ez, csak ki kell böjtölni, hogy rendesen áthüljön.
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
6 megjegyzés:
Hááát? Valóban érdekesen néz ki, de biztos finom lehetett.
Nagggggyon finom.
Jó, lehet, hogy nem tökéletes a design, de biztosan isteni volt az íze!:.-)
Én ettem már karamellásat is, az is fincsi volt :-)
Madártej mikróban: http://bodzafalva.blogspot.com/2009/05/madartej.html
Rájöttem, hogy el vagyok maradva... Eddig csak sima, hagyományos madártejet készítettem. Itt az ideje a csokisnak, karamellásnak! :)
Köszönöm Lidércke :-)
Engem a sima madártejjel ki lehet kergetni a világból. Viszont csoki minden mennyiségben és formában jöhet.
Aki blogokat olvas miközben sül a kalács, az vakarhatja a kokszot az aljáról. Ennyit a szuperséfségről. Hüpphüpp :-(((
Megjegyzés küldése