2009. május 2., szombat

Nem értem

Már nagyon sokszor találkoztam azzal, hogy valaki a szeretett állata egészségügyi problémájával kapcsolatban egy fórumon kér tanácsot. Mert az állatorvosában nem bízik meg. A magyar ember mint tudjuk mindenhez ért. De legalábbis mindenről megvan a véleménye. És el is mondják, gyakran egetverő ostobaságokat. Tehetik, nincs semmi felelősségük, nincs semmi következménye rájuk nézve.
A neten hozzáférhető egy csomó állatorvos igényes, tájékoztató honlapja. El lehet menni másik orvoshoz. Nem. Idegen, laikus emberek véleményére többet ad, mint egy szakemberére.
Nem értem én ezt.

2 megjegyzés:

Erika írta...

A gyerekeikkel nem ugyanezt csinálják??? Csecsemőtáplálástól a kiütésekig mindenről fórumoznak, sms-eznek, akkora hülyeségeket tanácsolva egymásnak! Nincs ezen mit nem érteni... az élet ma már nem érték, sajnos! Talán úgy gondolják: "Lesz másik" – tudom, h durván hangzik, de nem kincsként értékelik az emberek a más életét, amit óvni kell...
Úgyhogy megértem a mérgedet!!!

Juhizs írta...

Azért a fórumon csinálják, mert ingyen van...
Mink is szegények vagyunk, de, ha állatot tartok, akkor bizony költeni kell rá (vagy nem kell állatot tartani, mert felelőtlenség) oltatni kell, ha beteg orvoshoz vinni... így van ez, morgunk, mikor fizetni kell, de ők éppen úgy családtagjaink, mint a "többiek" :-)