2009. szeptember 22., kedd

I. M. Benji



Idézet következik:
"Paks külterületén egy asszony "furcsa dolgot" talált és ideszólt a menhelyre, segítsünk kideríteni.
Felkerestük a helyszint ahol megállapítottuk hogy a "furcsa dolog" egy, a földből csak alig kilátszó kutyaorrész.
Egy kutyáé, akit élve ásott el az az állatkínzó, aki nem törődött a kutya szenvedésével.
Tettét ismeretlenül követte el, de reméljük nem marad ismeretlen és leszámolhat vele a hatóság.
Kiástuk a kutyát, akit paksi Benjikének neveztük el.
Hogy elásása elött milyen kínokat kellett elviselnie mi nem tudjuk, Benjike viszont nem tudta és már nem is tudja elmondani.
A szerencsétlen, még élő kutyát kiszabadítása után a Dunaföldvári állatklinikára vittük remélve azt, hogy legalább az életét meg lehet menteni. Bár láttuk nem túl sok az esélye. mégsem adtuk fel.
A klinikán 10 napig kűzdöttek az életéért, de végül is a csendes altatás mellett kellett dönteni.
Benjike mind két szeme ki volt lyukadva, álkapcsa eltörött, teste lebénult a talán napokig tartó kínszenvedéstől, ahogy szabadulni próbált, de sikertelenül.
A paksi Benjike nem ezt érdemelte!
A tettes hogyan számol el a lelkiismeretével? Talán van aki ráismer, akinek mégis hiányzik majd?
Ha igen, kérjük, segítsen hogy mi is megtudhassuk ki is volt ő valójában.
Írjon, vagy jöjjön a menhelyre és személyesen mondja el történetét.
Vajon mennyi Benjike sorsú kutya lehet még akire nem találhatunk rá?
Küzdött és küzdöttünk az életéért, de hiába.
Végül a csendes altatás adta meg számára a végleges nyugalmat. (paksi állatmenhely)"
Idézet vége.

Az eset megtörtént. A paksi állatmenhely vezetője vitte be a kutyát a dunaföldvári klinikára ahol próbáltak segíteni rajta. Az ő kezében aludt el örökre, miután nem sikerült megmenteni az életét.
Magyarország, 2009.

P.S.
A gyilkosok köztünk élnek. Bebizonyították, hogy az állatkínzók emberekkel folytatják. Többnyire gyerekekkel. Sajnos ennek ellenére nem szoktak beleszakadni az illetékesek egy állatkínzó megkeresésébe, lecsukásába.
Minél többen hallanak róla, annál nagyobb az esély arra, hogy nem sikkad el. Hogy valaki felismeri szegény kiskutyát. Hogy végre komolyan veszik az ilyen eseteket.
Ma délelőtt kapásból el tudtam sorolni 8-10 ilyen esetet az Állatotthon utóbbi 2 évéből. Szinte minden hétre jut egy. És ez csak egy szervezet. És az ismertté vált esetek csak a jéghegy csúcsa.

13 megjegyzés:

Andi&Tomi írta...

Ez borzasztó! Aki ilyet csinál annak nincs szíve, mit tett az a szerencsétlen állat amiért ezt érdemelte?! Szívem szakad meg ha ilyet látok vagy hallok.Az aki ezt csinálta, ugyan azt a kínokat érdemli,pontosan ugyan azt kellene vele is végig csinálni amit szegény állattal, kíváncsi lennék rá...

Tinkmara írta...

Csak ennyi, amit PatrikAnya írt. Ugyanezt, ugyanígy! Zokog a szivem-lelkem. Kis hős volt. Félve ejtem ki, de igaz: nagyon tudom utálni az ilyen embereket.

Juhizs írta...

Ez rettenetes. Minden kínzás az, de ez valahogy túltesz mindenen. Miközben a kutya az ember legjobb barátja - és valóban az. Feltétel nélkül, odaadással, érdek nélkül szeret minket.

Ledorka írta...

:'(((
Maga az iszonyat! Rettenetesen sajnálom.

óvónéni írta...

PatrikAnyával egyetértek.

Kitehetem a linket az iwiw-re, Nyafka?

PAMIS Takarító Kft. írta...

Pár éve Pesten tolattam az autóval, egyszercsak beszaladt egy kutya a kocsim alá. Kiszáltam, hogy megnézzem, erre a gazdája égtelen káromkodások közepette kegyetlenül elkezdte a kutyát verni. Gondolta megneveli. Csak néztem. Aztán szóltam neki, hogy be kéne fejezni. Hónapokig bántam, hogy nem ütöttem le a faszit. Ha újból lenne tuti megtenném.

Tinkmara írta...

Kedves Nyafkamacska, én utólagos engedelmeddel a Freeblogra vinném, hogy minél többen láthassák. Hátha, valaki tud valamit. Meg amúgy is... nem árt, ha szembesülünk vele, milyen emberek is vannak köztünk. :(

Nyafkamacska írta...

Persze, aki akarja terjesztheti.

PI: Ezért külön rühellem az ilyen mocsodékokat. Mert felébresztik bennem is az agressziót, pedig gyűlölöm.

alliteracio írta...

A linkeket, és a posztot is azonnal kitettem a blogomba.
Nem tudok mást tenni.
(Illetve tudnék, de ugye ne ragadjon el az indulat.:(((((
---már elragadott... Tinkmaránál... (onnan jöttem ide)---

Benjamin a Vörösmacska írta...

Igen! A gyilkosok köztünk élnek, szépen mosolyognak, és a mosolyuk mögé rejtik a legsötétebb indulataikat!

Fabrikák írta...

Ez annyira rettenetes!Ilyen durvaságot még horrorfilmekben sem tudnak kitalálni!

H. Mária írta...

Rettenetes!
Olvastam és hallottam, de nem tudom ép ésszel felfogni, hogy mi indíthat valakit arra, hogy állattal így tegyen! Itt fent a szomszédban van egy ember, akinek 2 kutyája van, az egyik láncon a másik kennelbe zárva, de olyan erős, hogy a kutya nem tud kijönni! Ez nem is baj, mert éppen tegnapelőtt láttam,hogy ez a "gazda" egy gereblyével üti, veri a kennel ketrecél ezzel hergelve a SAJÁT kutyáját. A kutya vicsorgott és tépte azt ami a szájába került! Félelmetes! Hogyan ad ez neki enni? Nem hiszem, hogy hozzá mer nyúlni, hisz a kutya majd szétrágta az erős ketrecet úgy feldühödött. Félek, mert pont ez a kutya mellett mennek fel a boltba a gyerekek. Mit lehet tenni? Már többször kaptak büntetést a helytelen állattartásért és ennyi! Ha ez a kutya kiszabadul az borítékolható, hogy nem válogat kapásból tépni fogja azt aki az útjába kerül! Mit lehet tenni, hogy ez ne történjen meg???? Ha tudnál nekem tanácsot adni az jó lenne. Ja, egyszer egy babakocsit toló fiatal hölgynek ment neki az egyik kutyája, de egy bácsi éppen ott volt és segítségére sietett. Üdv. Mária
Milyen büntetés lenne kimérhető egy ilyen állatkínzónak? Ezek nem veszik élőlénynek az állatokat, csak egy tárgynak, akit meg kell semmisíteni.

Nóra írta...

Rettenetes! teljesen kiborúltam..