2009. szeptember 24., csütörtök

Jó nagyot!

Először azt hittem, félrehallok. De nem. Jól hallottam. A boltban a pénztárosnő valóban ezt lökte oda nekem köszönésként. Az is zavar, mikor bizonyos gyorséttermekben letegeznek. De ott általában elég az, hogy jól érthetően "Jó napot kívánok"-kal köszönök vissza.
Erre a taplóságra mivel feleljek? Heee?

11 megjegyzés:

Náncsi írta...

erre a megfelelő válasz : -beléd is!

Nyafkamacska írta...

Amilyen sötét, azt hinné humorizálok.

ccsigaház írta...

eszem megáll!

Zsófi írta...

Egyszer egy rosszabb napomon (kevésbé voltam toleráns a hülyeséggel szemben, mint nagy átlagban), kioktattam az eladónőt, hogy mer letegezni.

Miután végighallgatott, mondta, hogy évfolyamtársak voltunk gimiben.

Hát ultra ciki volt, mert nem emlékszem rá egyáltalán, de az egyik barátom osztályába járt valóban...

Szóval lehet, hogy a nagy csupán szerencse. ;-)

óvónéni írta...

Lehet, hogy csak allergiás, és nem sikerült megfelelően kiejtenie a "p" hangot :)
De az is lehet, hogy én álltam előtted, mivel én meg kifejezetten szeretek tegeződni. Legközelebb hátranézek, ígérem :)
(Mellesleg vinnyogva röhögök, mivel eszembe jutott, amikor "Parancs!" helyett "Narancs!"-ot kiabáltunk az unszimpatikus altáborparancsnokunknak egy táborban. Ő is azt hitte félrehall.)

Ledorka írta...

Nekem akkor esett le az állam, amikor egy fiú eladó (nem is tini, 30-as), "csá-csáó"-t köszönt nekem. Még jó, hogy nem tette hozzá, hogy "bébi". :D Ilyen furcsa világ van.

thia írta...

Csáó, csáót, már nekem is köszöntek kifelé menet egy üzletből. - lehet, hogy egyfelé járunk vásárolni Lidérckével? :)
A "Jó nagyot!" köszönési forma azért mindenképpen felháborító szerintem, még ha poénnak is szánta az eladó. Mivel én is eladónak tanultam, tudom, hogy annak idején megtanították, hogy az ilyesmi (és a letegezés) mekkora illetlenség. Ha szólsz neki, talán még téged fog "bunkónak" tartani (bocsánat, csak próbálok a fejével gondolkodni). Erre egy használható megoldás szerintem az lenne, ha jelzed a főnökének, aki majd elbeszélget az eladóival a témáról. Így talán nem téged jegyez meg személyesen, és ezután minden vásárlónak normálisan köszön.

Nyafkamacska írta...

Ez a csaj biztos nem volt az évfolyamtársam. Legalább 20 évvel fiatalabb nálam.
Kötve hiszem, hogy van ott főnök egyáltalán. Minden alkalommal percekig állok a pénztárnál és hallgatom, hogy a bolt túlsó végén beszélget az árufeltöltő és a pénztáros. Eladó nincs is a boltban.

PAMIS Takarító Kft. írta...

Engem a Csá idegesít, de az nagyon.

Réka írta...

Én meg a túloldalról hadd panaszkodjak!:) 24 éves könyvesbolti eladó vagyok és marhára elegem van, hogy középkorú férfiak rendszeresen letegeznek még azután is, hogy én következetesen magázom őket! Nem csak a felnőttet nem tisztelik bennem, de a nőt sem!

Nyafkamacska írta...

A taplóság nem korfüggő. Esetleg próbáld meg az ilyeneket bácsizni :-)