2009. november 27., péntek

Hamvaska



Hamvaska egy félperzsa kislány. Elindult gazdit keresni magának. El is jutott egy kedves családhoz, akik jó szóval, simogatással, finom falatokkal kényeztették. Befogadni sajnos a saját, nagybeteg cicájuk miatt nem tudták. Így került hozzánk hétfőn Hamvaska. Megkapta a szokásos féreghajtást és rövid megfigyelés, ismerkedés után elkísérhette Jack babát tegnap a rendelőbe. Pár öltéssel a pocakján már egy kedves fiatal pár ágyában töltötte az éjszakát. Ők még nem a végleges gazdik. Ideiglenes befogadók, akik addig gondoskodnak Hamvaskáról, tanítják a szobacicaság nehéz mesterségére, míg eljön érte az igazi.

9 megjegyzés:

Rita írta...

Te, Aniko biztos vagy benne hogy félpersza? A kép alapján inkább angorának nézném, annak nem olyan egyenletesen hosszu a haja mint a perzsßanak....és hasonlitsd össze a szeme formáját és a pofácskáját az én lunámmal....de akármi is gyönyörü állat, mit irtad kedves is, örülhet aki befogadhatja!!!!!!!

Nyafkamacska írta...

Én nem értek a perzsákhoz. Egy orvos és egy egykori perzsatenyésztő is perzsakeveréknek mondta. A bundája nem olyan ápolt mint egy gazdisnak. Nem loncsos vagy rasztás, de kissé sprőd. Szerintem szakszerűen kozmetikázva egészen másként nézhet ki.
Igazából úgyis a kép és a találkozás a döntő.
Gyönyörű, kedves kiscsaj.

Rita írta...

igazad van, akármi is van benne, gyönyörü macs, megérdemel egy jo helyet!

Névtelen írta...

De gyönyörű cicus! Boldog lehet, aki örökbe fogadja.

Náncsi írta...

Képzeld, nálunk a kicsikből csak egy vörös maradt, Sándor eltünt, Timit elütötték, aztán egy este a férjem egy macskával állított haza, hogy anyósom küldi (???!!!!) befogadtuk, nincs vele gond, majd a mai hosszú sétából a lányok egy másik cirmossal érkeztek, a falu végén kódorgott, tiszta bolha volt://kölyök még, bolhairtóztuk megetettük stb.. most a Málna ágyában alszik.. szóval itt is nagy a macska forgalom:)

Nyafkamacska írta...

Nem véletlen, hogy csak lakásba adunk macskát.
Nézz körül. Eltünt, elütötték, megmérgezték, elkapta a szomszéd kutyája, lelőtték.
Nekem 4 év alatt 9 macskám tünt el. Félévente vitetek el a házunk száz méteres körzetéből elütött macskát.
Beleőrülnék, ha még egyszer valamelyikkel ilyesmi történne :-(((

Náncsi írta...

Nálunk a macskák nagy része bentlakásos, vagy ki be járós.. az jó a cicának ha csak benn van a lakásban?? nincs szüksége arra hogy legyen "kertje"??

Rita írta...

Szerintem macskála válogatja...egy felnött macsekot aki megszokta a kijárást nehéz bent tartani. Az én garfieldom szivesen kimenne ha hagynám, de a kertböl nem megy ki és szerencsére fél az autok hangjátol. Lunám csak kiül az ablakba és nézelödik, nem akar kimenni, il. egyszer leugrott de rögtön vissza is pattant az ablakpárkányra, saját bátorságátl megijedve. èn személy szerint szobacicapárti vgyok, belehalnék ha valamelyik cicusommal történne valami.

Nyafkamacska írta...

Náncsi: Ahány macska, annyiféle képpen ígénylik a kijárást.
Nyú-C cicám nagyon rosszul viselné ha csak a lakásban lehetne, de azt is ha kint kéne laknia. Pláne ilyen hidegben. Tesz egy kört, aztán megpengeti a szunyoghálót hogy eresszem be és szépen elvackol az ágyamon. Zizike is szeret kimenni kicsit, de ő meglenne nélküle. Ők ketten kimehetnek a kertbe. Azért, mert a kerítésen nincs luk, ahhoz meg hogy átugorják, farnehezek. Béla is érdeklődik, néha próbál kislisszolni, de jól elvan a lakásban. Őt nem merném kiengedni, mert simán átugraná a kerítést és olyan kis hülye hogy semmi veszélyérzete nincs.
Pitécske bírja legjobban a lakást. Lesi az ablakból a madáretetőt, de ha a kilincshez nyúlok, iszkol ba a szobába. Ő augusztus végéig kóbor volt. Lehet hogy éppen azért.