2010. március 15., hétfő

Állatgyűjtési szenvedélybetegségEz éppen olyan betegség, mint az alkoholizmus. Áldozatai többnyire kutyák és macskák. Az ebben a betegségben szenvedő ember sokkal több állatot gyűjt össze otthonában, mint amennyiről gondoskodni képes.
Ezek a szerencsétlen állatok borzalmas körülmények között, mocsokban, éhezve, betegen vegetálnak és halnak meg. Mindezt a szenvedélybeteg nem látja. Neki meggyőződése, hogy ő segít azokon az állatokon, akik nála nagyon jól érzik magukat.

Egy ilyen betegtől január vége óta 11 macska került a gondozásunkba. Rettenetes állapotban voltak. Azóta többet voltam állatorvosnál, mint előtte 5 év alatt. És még nincs vége. Nem is látjuk a végét.

Itt a tavasz. Úton vannak a kiscicák, kiskutyák. A következő, senkinek nem kellő, nyomorúságra, betegségre, agyonütésre, vízbefojtásra, éhenhalásra ítélt generáció.

Miért nem képesek az emberek megérteni az ivartalanítás fontosságát?

4 megjegyzés:

Fauna írta...
Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.
Fauna írta...

Hát ez az... :(

Batorba írta...

Sajnos sokan a cicát,kutyát akarják kimélni a sterilizálástól.:-((( Én annak idején mindkét cicámat az első szülés után elvittem állatorvoshoz..és úgy gondolom nem szenvedett a macsek..max. én, mikor 10 percenként bóklásztam ki hozzá éjszaka, hogy hogy vannak. Én úgy érzem, hogy helyesen cselekedtem, mert még most is deprimál, hogy mindazok ellenére, hogy jó gazdikat akartam keresni a kiscicáknak...mégis a 10 kiscicából már csak a fele él a kiválasztott jó gazdinál, a többi elpusztult.:-((( Én ezt nem csinálnám még egyszer...ezért is nagyra becsülöm a munkátokat..és bár ritkán kommentelek, de rendszeres olvasód vagyok!

mmama írta...

Kissé megkésve , de van véleményem.
Ez a szegény apró jószág mit sem tehet semmiről.Sajnálom.
Mi minden évben végig nézzük hogy
a szomszédunk évente 2x " macska fát ültet " .
3 kutyát tart 2x3 m es kutricában, egyet 8 éve 2 m es láncon.
Többször tettünk már ráutaló megjegyzést, de lepereg róla.
Ő meg büszke hogy ő nagy állatbarát.
Nem rég volt egy vívásunk itthon.
Hozhattunk volna egy eldobott kutyust a miénk mellé .
Kénytelen voltam belátni Apa ész érveit, kicsi a kert 2 nagytestű kutyának.
Sajnos a döntés képtelenség és a felelőtlenség sodorja bajba ezeket a kis állatokat.
Ha jól rémlik Gandhi mondta :
Egy társadalom érettségét megmutatja az ahogyan az öregekkel és az állatokkal bánik .
Éretlenek vagyunk :(