2010. május 27., csütörtök

Vöri mami



Vöri mami utcamacska. Pár éve él egy kolóniában. Etetik, van hol meghúznia magát, évente 2x szül. Tavaly ősszel kért tőlünk segítséget a kolónia miatt az egyik etetőnéni. Túlzottan elszaporodtak, kezdtek besokallni a lakók.
Akkor elhoztunk több kölyköt, pl Kuksikát.
Szerettük volna tavaszra ivartalaníttatni legalább a nőstények egy részét, de nem jött össze. Igen rafinált, gyanakvó cicák. Egy kóborkánál a gyanakvás a túlélés feltétele :-(
Vöri mamit csak akkor sikerült elkapni, mikor már megint leellett. Persze elhoztuk vele a kicsiket is. Ők még szelídek, van esélyük egy kényelmes gazdis életre.
A mamijuk viszont sajnos kudarc. Folyamatosan retteg. Minden közeledést támadásnak tart és azzal viszonoz. Jópárszor ontotta vérünket, miközben nagyon rosszul érzi magát nálunk.
Így nem volt más megoldás. Ma ivartalaníttattuk, holnap délután megy vissza a kolóniájába.
Remélem gyorsan visszaszokik.
A hátralévő pár éve valamivel kényelmesebb és biztonságosabb lesz.
Van amikor csak ennyit tudunk tenni. Nem szeretem, de ez van.

8 megjegyzés:

Monika írta...

Ismerem ezt a gyanakvós típust....11 éve fogadtunk be egy cicót,szerintem szörnyen bánhattak vele,alig tudtuk megszelidíteni.Azóta is gyanakvó az idegenekkel.Minket nagyon szeret és mi is őt.:)
Egy fontos kérdés újra: lányomnak Pesten,a lakásban van egy cicája.2 éves,ivartalanított.Mióta szakított a barátjával a lányom,kb fél éve, vagy ha randira megy,akkor mire hazajön a lányom,a cica bepisil az ágyba.Már kezd nagyon nehézzé válni a helyzet.Én azt olvastam,hogy utálja a citrus illatot,azzal befújta az ágyneműt, de még ez sem tartotta vissza a cicát.Szerinted mit lehet tenni? Rengeteg szeretetet kap a lányomtól,de ez van sajnos.:(

Vaci írta...

Nem kudarc !!! Mint ahogy mi emberek is nehezen, vagy egyáltalán nem változunk egy bizonyos életkor után, ők sem. Vöri mami ez évek során nem a szerető gazdival ismerkedett meg,ő a szabadon kóborló macska, így boldog. De azzal, hogy ivartalaníttattátok, esélyt adtatok neki egy hosszabb, egészségesebb macskának való életre !

óvónéni írta...

Egyetértek Vacival! Van amelyik cicát nem lehet bentre, vagy egyáltalán gazdihoz szoktatni. Vöri maminak hosszabb, boldogabb, egészségesebb élete lesz így. És nem mellékesen kevesebb lesz a kóbormacska-szaporulat.

Unknown írta...

Szia,
Néztem az almot, ez most nálad van? A kis vöri srác visszanézett, elvitte a szívem. Momentos 4 cicám van. Öcsike ivartalanított exfiú, Nyeki ivartalanított cicamama, Bunyós - Nyeki nagyfia - rá még vár az ivartalanítás és lányomékkal él Puki - egy rém öntudatos ivartalanított leányzó. Volt egy vörös srácunk is, Horáció, de ő 2008. augusztus 18-án nem jött haza vacsorázni, azóta is igazolatlanul van távol... Szeretnék itthonra egy vörös dumagépet. A dolgot nehezíti, hogy tavaly eltávozott a háztól a cicák védőangyala, egy bullmasztiff és most egy izgága boxi pár a házörző, ők nem annyira cicabarátok. Pesten lakunk - merre van most a "kisvörös"?
Ha gondolod, hogy mindemellett elfogadható szállásadó-gazdik lennénk, kérlek írj az rsari@inmail.hu-ra és egyeztessünk.
Köszi a türelmed
Sáriné Rita

Nyafkamacska írta...

Mammka: Lehet kapni Fressnapfban távoltartó sprayt. Az elég jó.
Nem változott más a barát elköltözésén kívül? Alomfajta, alom helye, kaja?

Szia Rita!
Ez a kép jó 6 hetes. A kis vöröske Ervin és már 2 hete gazdija van.

mmama írta...

Ervin zabálni való :))
Anyukája pedig nyugalmas nyugdíjas évekre számíthat.

Unknown írta...

Köszi az infókat. Csibészséges Ervinnek meg a gazdijának boldog társkapcsolatot:) A mami helyzete is jobb lesz.

Monika írta...

Köszi az infót!!!!Semmi más nem változott a baráton kívül.Megvettük a távoltartót,majd kiderül,mi lesz?.