2010. augusztus 16., hétfő

Típushibák

Munkám során gyakran járom az országot és az utazás alatt a forgalomban haladó autókat figyelem. Számomra érthetetlen, hogy hogyan képesek a gyártók akár több tízmillióért rásózni szegény vásárlókra olyan Audikat, BMW-ket, Merciket, amik műszakilag nem mondhatóak a legjobb minőségűnek.

A legdrágább autóknál lehet megfigyelni a következő műszaki hibákat:

* Az irányjelző nagyon hamar tönkremehet ezekben a járgányokban, ritkán lehet látni, hogy működik, mikor sávot váltanak, kanyarodnak, vagy előznek.
* A gázpedál sem működik túl jól, nem lehet vele finom mozdulatokat végezni, ez piros lámpánál látható, mikor a legtöbb ilyen autó csikorogva indul el.
* Valószínűleg ez az oka annak is, hogy mindig túllépik a megengedett sebességet. Lehet, hogy leesik a gázpedál?
* A fékberendezés se lehet túl jó. A minap is szegény rémült Audi-s úgy villogott az autópályán az előtte 130-al haladó autónak, hogy húzódjon le, mert nem tud megállni.
* A szélvédők megint csak silány gyártmányok lehetnek, amilyen sötétek, biztos nem lehet kilátni belőle, ezért nem veszik észre a stop táblát, a záróvonalat, a forgalom elől elzárt terület rácsait vagy esetleg a gyalogos átkelőhelyet.
* Parkolni se lehet velük rendesen, rengetegszer állnak zebrán, autókijárat előtt, keresztben a járdán vagy a mozgáskorlátozottak széles parkolóiban.
* Az is érthetetlen számomra, hogy miért spórolták ki belőlük a hamutartót, hiszen ez még a Trabantokba, Polski Fiatokba is belefért.
E felesleges költségtakarékosság miatt kényszerülnek szegény vezetőik arra, hogy az ablakon hamuzzanak ki, a csikktől és egyéb hulladéktól is itt szabaduljanak meg.

Mindezen felül szerintem az utastér ártalmas az egészségre.
Megfigyelhető, hogy a férfiak puffadtak lesznek, kihullik a hajuk, és a szemük is érzékeny lesz, ezért még télen is napszemüveget hordanak, továbbá agresszívvá is válnak, folyton kötekedni akarnak. A nők ezzel szemben alultápláltak lesznek az autó használata miatt, a hajuk elszőkül, az intelligenciájuk pedig mély szintre esik. Szörnyű lehet ilyen autókkal közlekedni, és óva intek tőle mindenkit.

11 megjegyzés:

H. Mária írta...

Ez nagyon jó volt!!!! :)

óvónéni írta...

Tetszik :)

Fabrikák írta...

Ez nagyon jó volt!Kölcsönvehetem?

Ledorka írta...

:D Azért kipróbálnám, hogy ki tudnám-e küszöbölni a hibákat ;)

Nyafkamacska írta...

Zsuzsi: A neten fent van sok helyen. Vidd nyugodtan tovább :-)

Rita írta...

:-)) Ugyan nekem egy Audi A6 van a sejhajom alatt, viszont nem vagyok szöke és csinos kis "évgyürü" rezeg a hasam környékén....meg a jelenlevök ugyis kivételek :-))))

Vaci írta...

:-DD

Jót nevettem, de sajnos nagyon igaz.

mmama írta...

DDDD:-)
Egy 22 éves Mercink van , szőke vagyok és nem túlsúlyos.
Öreg lány öreg autóval meg sem próbál ilyeneket

Nyafkamacska írta...

Ma egy szőke BMW-s csaj majdnem kinyírt. Akkor nem ti voltatok? :-)

mmama írta...

Biztosíthatlak , hogy nem én voltam.
Én a rinyálós tipus vagyok és mindent igyekszem szabályosan betartani még akkor is ha sokan mutogatnak, és anyáznak.

Bernadette írta...

Ezt mintha én írtam volna. Az én fogadalmam: egyszer megveszem a világ legnagyobb BMW-jét és letolom az útról az összes kö...csög BMW-st :-)