2010. november 9., kedd

Megfenyegettek 2.0



Most éppen a renoménk lerombolásával.
Na igen. A gyerek pálcával hadonászva, bökdösve kergette körbe a szobán a cicát.
A feleség számára az előző macskától az volt az utolsó csepp a pohárban, hogy kiborított egy csomag zsemlemorzsát. Macsek azonnal repült a vidéki rokonsághoz kintinek. Valamiért nem akaródzott nekik adni Grace-t.
Az ilyen fenyegetésekben az a jó, hogy megerősítenek a döntésünk helyességében.

És legalább megtudtam, hogy van renoménk :-)))

3 megjegyzés:

Rita írta...

Aztán csodálkozunk, hogy semmibe egyesek veszik az állatok életét, kidobják, kinozzák, elpusztitják...... ezek az ilyen gyerekekböl lesznek, akinek senki sem magyarázta el, hogy ezek élölények akiknek az élete tölünk függ és kutya kötelességünk gondoskodni róluk ha már befogadtuk. Nem kell mindenkinek olyan macskabolondnak lennie mint mi vagyunk, de mindenkinek meg kellene tanulnia tisztelni az életet, az állatokét is! Szerencsére az én lányom már totyógós babaként megtanulta, hogy a cicát nem rángatjuk, üldözzük és bántjuk, kisiskolás korában meg már hordta haza a gazdátlan, beteg, elhagyatott macsekokat, vitte öket állatorvoshoz, takaritott utánuk. Szofia unokám is tudja, hogy kell bánni a cicókkal, segit macskawc-t takaritani, eteti öket, szeretgeti simogatja öket. A két fiatal cicánk különösen ragaszkodik hozzá, versengenek, ki ülhet mesnézés közben az ölébe, nála alszanak az ágya végében :-) Büszke vagyok rá, hogy nem egészen hat évesen ilyen okosan és felelöségteljesen bánik a cicákkal.
Igazad van, hogy nem adtad oda nekik szegény állatot, milyen sorsa lenne neki ott? Én se adtam volna! Erik továbbra is jol van, boldog cicaéletét éli uj családjában. Ma beszéltem megint velük, készültek képek is, azt igérték átküldik mailen. Akkor majd továbbitom Nektek is!

batorba írta...

Na, nálam meg ezért nem tudja még a kicsike (2,5), hogy már több mint egy hete van egy 2 hónapos cicánk...akit z utcán találtunk. Szeretné ő a cicát, csak nem tudja még kezelni. És a cica érdeke azt kívánja, hogy még egy darabig titkoljuk a jelenlétét. Bár ő már tiszta, mert állatorvosnál jártunk vele (meg ma is viszem)....
De ez a kicsike pl. tudja, hogyan kell etetni a degukat és kutyákat, meg a nagy Makka cicát...sőt kifejezetten kedveli az etetéseket!
És én sem adnám olyan családba, ahol ilyenek vannak. És azért vagyok felháborodva, ha egy gyerek kénye-kedvére vannak kiszolgáltatva a macsekok(is). De erről ár irtam egy párszor, megemlitve a szülők feleltőlenségét!

Nyafkamacska írta...

Ja, a papa állatorvos!

Köszönöm, Rita :-)

Batorba: Sajnos az ilyen kicsik nagyon sérülékenyek még. 8 hetes kor után az anyai immunitás már leépül, a saját még nem nagyon működik. Mi most gyors egymásután kettőt is elvesztettünk minden kezelés ellenére. Egyszerűen lefeküdtek és pár óra alatt meghaltak.Ezért talán jobb, ha addig nem is tudja a kisgyerek, amíg legalább a cica alapimmunizálása nem ért be. Nekik ezt még nem lehet elmagyarázni.
Nekünk is nehéz :-(