2010. december 31., péntek

Alba Regia Felis Lola

azaz Bici:Régóta tetszettek a lógófülü cicák, de biztosra vettem hogy sose lesz. Elveimmel ellenkezne, hogy pénzért vegyek egy fajtatiszta, törzskönyves macskát amikor tele a világ veszélyben lévő kóborkákkal.
Aztán pár napja belefutottam egy hirdetésbe. Bagóért kínáltak egy törzskönyves, fiatal, mozgássérült nőstényt.
"Sajnos szerelmes hangulatba került, és elviselhetetlenül tud nyávogni, ezért olyan helyre érdemes vinni ahol van kandúr, vagy esetleg ivartalanítják."
Ekkora üzletenk nem tudtam ellenállni. Különösen, ha arra gondoltam hgy lecsaphat rá egy szaporító. Azért megkérdeztem a tulajt, milyen mértékű a mozgáskorlátozottsága. "A cica mozgáskorlátozottsága inkább esztétikai, Őt nem zavarja. Bicegve jár, ezért is neveztük el Bicinek."
Kedden megkötöttük az üzletet. Megkaptam a cicát, a törzskönyvét, az oltási könyvét (bejegyezve egyetlen tavaly nyári Leukocell oltás). Szerződést azt nem kötöttünk, pedig szerettem volna, vittem is.
Természetesen első utam az orvoshoz vezetett. Ott láttam először menni Bicit. Majdnem elájultam. Három lába donga a negyedik valami csutka. E mellé elhanyagolt felsőléguti betegsége van. Szörcsög, hörög, tüsszög, röfög. Így a tesztek után oltás helyett gyógyszurit kapott. Kb 2 hét alatt jön annyira rendbe, hogy altatható legyen. Akkor az ivartalanítás mellett megröntgenezik és kiderül, lehet-e valamit javítani az életén.

Édes, bujós, dorombolós kicsi bogárka. Meg kell zabálni ahogy a füleit billegteti, mint egy kis bagoly.
Nekem gyönyörű.
Gazdit keres.

2 megjegyzés:

H. Mária írta...

Nagyon szépek ezek a macskák, nekem is tetszenek. :) Sajnálom, hogy ilyen bajai vannak. Talán nem is a nyávogása miatt akartak tőle megszabadulni. Igazi árat nem kaptak érte, de azért mégis csak pénzt hozott a régi gazda számára.

plim írta...

"Szerelmes hangulat" Tényleg vannak ennyire sötét emberek, akik "hangulatnak" hiszik az ivarérettséget? Csodálom, hogy legalább annyi esze van, hogy lélegezni tud. Gondolom mondogatja, hogy belégzés..., kilégzés.... Csak össze ne keverje...