2011. február 6., vasárnap

Legolas



Gyönyörű lila, orientális (jellegű) kandúr. Ápolt, karomvágott. Nyilvánvalóan lakásban tartották.
El nem tudom képzelni hogy került egy panelház lépcsőházába. Hirdetésekre nem jelentkezett a gazdája, ő meg nem mesél. "Csak" sokkos volt. Gubbasztott, nem evett napokig. Már infúziózásig fajult a dolog, így leteszteltettem és hazahoztam.
Néhány nap alatt összeszedte magát. Fizikailag. Akkor az is kiderült, hogy eszik ő. Macskát :-(
A cicáim végtelenül nyitottan, barátságosan fogadták mindig a vendégeket. Sajnos ezt Legolas nem értette, nem viszonozta. Naponta többször kellett szétszedni őket. Egy hét után az éjszaka megelégeltem. A lakás tele volt Ziziből kitépett szőrcsomókkal. Szegény már rám is fújt, összepisilte magát ha Legolas felé indult. Béla menekült előlem is. Nyú-C-t alig tudtam behozni az udvarról.
Nem vártam meg, hogy komoly sérülés legyen belőle. Visszavittem a karanténba. Remélem, nem kezd megint koplalni. Talán az első sokkon már túl van.
Nem tudom milyen körülmények között élhetett eddig. A macskákkal nem tud kommunikálni, az egyértelmű. Emberrel is ellentmondásos a viselkedése. Ha felé megyek menekül. Addig eljutottunk, hogy ha leülök és hívom, odajön. Fetreng a lábamnál, kéri és élvezi a simogatást. Ha felveszem bepánikol.
Gazdit keres.

5 megjegyzés:

Bea írta...

Szia!
Az állatorvosunk is befogadott egy kiscicát, még egészen piciként... utcán találta... és ő is mondta, hogy az ő cicája nem szereti ha símogatják. Egyszerűen odébb megy. Nem is dorombol. Csak úgy eszembe jutott, hogy ez most idegrendszeri sérülés lehet, vagy az anyacica nem gondozta rendesen?
(Szerencsére a miénk nagyon kedves cica. Leszámítva, hogy szeretne harapni játékból, de hát mindenki félti az ujját. )
És van egy kérdésem: nagyon kicsi volt még, amikor hozzánk került, két hónapos. Észrevettük, hogy szopizni akar, és kineveztünk egy finom puha kardigánt "szopós kardigánnak", azt cuclizhatta. Persze, minden puhára ráveti/vetné magát, de igyekszünk kordában tartani. :) Most 8 hónapos a cicó, szép, stb... Kérdésem, hogy van-e ilyen tapasztalatod: meddig szopiznak a cicák? Hallottam már olyant, nem is egyet, hogy a szomszéd kutyája szoptatja még két évesen... :)

Nyafkamacska írta...

Szia Bea!

Ha a szopás alatt a táplálkozást érted, azt 10 hetes korukra abba szokták hagyni. Van, hogy már korábban is.
A dagasztós cuclizás megnyugtató számukra. Ez a szokás akár felnőtt korukra is megmaradhat.
Valamennyire le lehet szoktatni őket, azzal hogy ha rákezdik, eltereljük a figyelmüket. Pl. játékkal.

Bea írta...

Köszi. 8 hetes korában került hozzánk, kicsit soványan, annál több bolhával... De imádtuk, és egyszer sem sírt a mamája után. Hát, mi ennyit tudtunk. :)
De jó tudni, mert ő az első benti cicánk, akit kényeztetünk is...

Nyafkamacska írta...

Jó helyre került :-)
Ivartalanítva van már? Ha nincs, jó lenne melöbb. Itt a tavasz, elkezd szökni próbálni a hormonaitól hajtva.

Bea írta...

Persze, 7 hónaposan ivartalníttatuk, oltások, 3 alvóhely a lakásban... Nagyon cuki cica! :)
Voltak kinti cicáink már, csak amikor kicsik voltak a gyereke, én tisztaságmániás voltam, úgyhogy em jöhettek be. De valóban, ezt a cicát gondozzuk a legjobban, legszakszerűbben. :O
Most egy kutyát szeretnénk még, az egséz család. Készítjük elő a terepet neki, mert az sem olcsó mulatság. Mondhatnánk: ma luxus állatokat tartani.