2011. április 16., szombat

Szabad péntekTegnap csináltam magamnak egy szabadnapot.

Reggel vittem kontrollra a két amputált fiút:
Gerinek szépen alakul a sebe. A fülében viszont volt némi váladék. Valószínüleg semmi kóros, csak a gallér miatt befülledt kicsit. Kitisztították, mintát vettek. Közben persze megint betadinos lettem miatta. Amilyen kedves, barátságos cica, olyan fúria lesz pillanatok alatt az orvosnál.
Lajoska miatt viszont nyugtalan vagyok. Lázas, nem az igazi. A sebe szép tiszta. De mellette képződött egy tasak. Az duzzadt, feszül, fáj. A doktornő eszívott belőle némi váladékot, részben hogy enyhüljön a feszülés részben hogy megnézze mi az. Igen csúnya, gennyes trutyi jött. Egy szélesspektrumu antibiotikumot kap és persze lázcsillapítót. Ha 2 nap alatt nem javul, akkor megy tenyésztésre a levett minta. (Legszívesebben azonnal küldettem volna tenyésztésre. Csak az a kurva pénz...)

Délben Titániát vittem ivartalanításra. Ő teljesen összezavart. Azzal kértek neki segítséget, hogy vemhes. Két hét alatt biztosra vettem, hogy nem az. Volt amikor úgy láttam, hogy tán tüzel. De inkább mégse. Márpedig ilyenkor egy nősténymacska vagy tüzel, vagy vemhes, vagy szoptat. Vagy ivartalan. Elmondtam a gyanumat az orvosnak. Néztük a leborotvált hasát és az is gyanus volt. De az orvos nem merte egyértelműen, biztosra kijelenteni hogy az ott egy ivartalanítási heg. Én meg nem merek kiadni a kezemből olyan macskát, akiről nem tudom biztosan hogy ivartalan. Így szegény potyára el lett altatva, felnyitva. Ivartalannak bizonyult. Legalább egy apró sebbel megúszta.

Délután Cincit és Bíborkát vittem kombinált oltásra. Bíborka hasi sebe nem az igazi, de az orvos szerint nem ígényel beavatkozást. Egyébként legalább náluk minden simán ment.
Elképesztő, mennyire védi kis barátnőjét Cinci. Amíg Bíborkát vizsgálták, végig veszekedett velünk. Amint visszatettem mellé a hordozóba, hozzábújt és mosdatta.

Este felhívott Móni. Lajoska dudorából a tűszúráson ahol az orvos reggel mintát vett, kijött egy csomó trutyi. Biztos nagyon feszült és ez megkönnyebbülés neki. Nekünk meg újabb ok, amiért ehetjük a kefét.

2 megjegyzés:

Benjamin a Vörösmacska írta...

És milyen, ha nem szabad?:-)


Lajoska szegény, nem elég, hogy nagy baj érte, és amputálni kellett a lábát, még ez is. Jobbulást, majd végleges gyógyulást kívánok neki, és nagyon jó gazdit!

A két barátnő nagyon aranyos lehet, nagyon jó lenne egy olyan gazdi a bevállalja mind kettőt. Nekik az ellene a paradicsom.

Vaci írta...

Lajoskának nagyon sok drukkot küldök ++++++++++++++++++++++++
Szegény valami nagyon ronda baci szedett össze :-(((

Cinci és Bíborka tényleg elválaszthatatlanok, nagyon remélem, lesz olyan gazdi aki ezt megérti ++++++++++++++++++++++