2011. július 18., hétfő

Mancika gazdit keres



December vége óta sok vizsgálaton, kezelésen esett át míg eljutottunk idáig.
De a neheze most jön.

A hirdetésébe mindent beleírtam róla. Nem akarok senkit becsapni, se felesleges köröket futni.

"Manci egy törzskönyvezett skót lógófülű macska. Törzskönyvi neve: Alba Regia Felis Lola. 2009. április 20-án született.
Manci az emberi aljasság, lelkiismeretlenség áldozata. Anyja, nagyanyja, dédanyja ugyan az. A súlyos beltenyésztés miatt deformáltak a lábai. 3 lábán csontösszenövések vannak, a negyedikből a csontok egy része hiányzik. A farka egy része mereven összecsontosodott. Az arca egy kisbagolyra emlékeztet a megrövidült orr miatt. A beszűkült orrjáratok miatt szörcsög, kissé könnyezik és hajlamos léguti fertőzésekre.
Apró termetű, mindössze 2 kiló. Gyönyörű csokoládé színű makréla cirmos selymes, dús bundája van.
Meglehetősen félénk, hajlamos menekülni. De ha elkapom, az ismerős kézben gyorsan megnyugszik és képes órákon át dorombolva bújni a nyakamba.
Deformált lábai miatt lassabban és ügyetlenebbül mozog, de ez őt nem zavarja. Fájdalmai a vizsgálatok szerint nincsenek. Imád játszani. Vadászik a tollaspálcára és mindenre ami mozog. Ha azt akarja, hogy vele foglalkozzunk akkor kismalac módra visít. Imádja a vajat. Azt is ilyen hangon kéri.
Más cicákkal jól kijön.
Nagyon türelmes, odaadó gazdára van szüksége aki kivárja míg feloldódik. Cserébe kap egy macskát, egy baglyot és egy kismalacot :-)
"

A jelek szerinte ez kevés. Elolvassák a törzskönyvig és már telefonálnak is. Aztán mikor elismétlem mindezt és a vele járó gondozást mélben, választ már nem kapok.

Annyira nem bánom. Kezdettől gyanakszom magamra, hogy be fogom bukni.

4 megjegyzés:

Rita írta...

Annyira édes, én nem tudnám odaadni senkinek!

Nyafkamacska írta...

Nagyon nehéz. De túl sokan vagyunk. És neki is jobb lenne egy normális családban.

Benjamin a Vörösmacska írta...

Emlékeztet Juszufkámra. Én is megpróbáltam gazdához adni, de minden jelöltben volt valami hiba, végül mégis az én /akkor/ hatodik macskám lett.

mmama írta...

Miért csak a törzskönyvig olvassák ?
Mit számít az ? Státusz szimbólum?

Nem próbálkoztál még nyugdíjas klubokban kiplakátolni ?
Annyi idős ember van egyedül.........
És akár hiszed akár nem , még a szerényebb körülmények közt élő is áldoz arra akit szerethet, pláne ha az feltétel nélkül viszonozza.