2011. augusztus 28., vasárnap

Ivették




Kedden este hívott kétségbeesetten egy ismerős, hogy segítséget kérjen egy szoptatós mamának és pár napos babáinak. A 40 fokos hőségben egy dobozban az utcán voltak. Közvetlen életveszélyben.
Mivel mi már a telinél is telibb voltunk macskákkal, így gyorsan megszórtam a netet segítségkéréssel, ő meg tovább próbálkozott telefonon.
Tudtuk, hogy mindenkinek még a fülén is macska lóg és nem sok jóra számíthatunk. De arra, amilyen tanácsot kaptunk nem számítottunk.
Egy nemrég bejegyzett, a sajtóban elég gyakran akciózó szervezet azt tanácsolta, hogy vigye be a Lehel úti állatkórházba a kiscsaládot és felejtse ott őket. Sajátos elképzelés az állatmentésről. Felelősnek nem nevezném.
Kaptunk még néhány életszerűtlen felajánlást az ország távoli településeiről. Végül nálunk kötöttek ki. Már ki sem merem számolni hányadiknak.

A mami persze zavarodott, de teljesen szelíd, kedves. És samponillatú. A szőrében még látszik a bolhanyakörv helye.
No comment.

3 megjegyzés:

Vaci írta...

Samponillatú és bolhanyakörves, de már a kölykeivel együtt nem kell. Ki kell őt dobni :-(( Persze az ivartalanítás eszébe sem jutott a kedves gazdinak. Hadd élje át az anyaság örömét, grrr..., majd az utcára tesszük legfeljebb :-(
Bolond és embertelen ez a világ.

Az ún. állatmentőket már ne is minősítsem :-(

Orso-borso írta...

A "kedves" állatmentő társaság nevét nyugodtan ideírhatnád, hogy kinek ne adjam az adóm 1%-át. Köszi.

Rita írta...

Az én Mamikám a 3 babájával a diósdi szelektív szemétgyüjtő konténer mellől (ami a főút mellett van, úgyhogy őket ne csak az éhen vagy szomjanhalás hanem a rengeteg autó is fenyegette) ugyan ilyen: bújós, kedves, emberhez és lakáshoz szokott, macskawc-t ismerő feltünően jó bőrben levő cicamama 3 koszos, csontsovány és mint utóbb kiderült macskanáthás kicsivel. Szerencsére sikerült mind a hármat kikúrálni és egy se vakult meg.... de ez jónéhány álmatlan éjszakába került, és a többi még nálam levő, egészséges de még oltatlan macskababa sem fertőződött meg. Tehát: szerencsém volt. Most már csak azt szeretném tudni, ha nem kell az a macska a babáival akkor miért egy főút mellé kell gyerekestül kitenni ahol éjjel nappal száguldoznak a teherautók?????? Vitte volna egy menhelyre (tudom be se veszik őket) de ha letette volna őket a menhely elé...vagy egy kevésbé életveszélye helyre????? A környékbeliek etették is őket, de egyiknek se fordult meg a fejében, hogy legalább az udvarára bevigye a nyomorultakat! Nekem kell véletlenül arra járnom, dobozba pakolnom és hazavinnem a meglevő tizenegynéhány cica mellé amiből tulajdonképpen csak 2 az enyém, a többi mind mentett, kóbor, vagy egyszerűen mellém szegődött kis jövevény. Ennyire érzéketlen mindenki? Engem meg állandóan lehülyéznek...lehet hogy én vagyok a nem normális és nekik van igazuk? Ma csak ketten kérdezték meg, hogy ugye a macskák nem költöznek velünk? Kikeltem magamból, hogy gondolhatja valaki, hogy én sorsukra hagyom a macskáimat??????? Lehet, hogy ez lenne a normális hozzáállás? Túl sok a macska, hagyjuk ott a felét?????