2011. november 28., hétfő

Happy end - Bence


Október elején egy ismert kolóniában vemhes nőstényt akart Móni csapdázni, mikor a semmiből felbukkant egy apró, sovány macskagyerek és morogva nekiesett a csalikajának. Persze nem hagyta ott.
A gyönyörű, felemás szemű kandúrkának a fején mintha koromfolt lenne, így a Bence nevet kapta.
Persze rettentő bolhás, férges volt. Ahogy ezektől megszabadítottuk jött a nátha és csipásodás, majd egy jó kis véres hasmenés. Nem volt egyszerű menet, de ezeken már túl vagyunk.
Szombaton beköltözött a gazdihoz. Először a sarokban majrézott, de pár órán belül felfedezte a kanapét is.
Azóta kaptam egy kedves levelet is. Bence felfedezte a lakást, ismerkedik, bátorodik, dorombol, jól van.
Valamint jólnevelt. Azt majd kinövi :-)

2 megjegyzés:

batorba írta...

Tisztára olyan a cica, mint a mi Leila cicánk!!!:-)))Nekünk meg most vannak kiscicáink is plusszba...és mivel folyamatosan olvasom a blogodat és kisérlek, totál átérzem, mennyire nehéz jó helyet találni a cicáknak.:-((Gyönyörő kék szemú cicék, és a két hófehér már valószinüleg marad is kék szemú, mint az anyukájuk.:-)))
Ami nehézség, hogy kiirtam ugye mindenhol, hogy Föút mellép nem adom, hogy jó lenne ha bennti cica lehetne, vagy esetleg kettessével vinnék el.:-))Egyelőre egy kettes gazdi van, és van még egy kislány, aki a szüleivel küzd....
Lehet nem sokan gondolkodnak igy, hogy felelős helyre adnák és vinnék.:-(( Sajnos ez a tapasztalatom.:-(

Amin folyamatosan mérgelődök, hogy van egy hely itt a faluban, ahol 5-ösével viszik minden évben a cicákat a ksilánynak...de nem érik meg az 1 éves kort sem....Föút mellett laknak.:-(Borzasztó.:-(

Monika írta...

Ó, Hófehérke!:)

Tudnál nekem segíteni?: van egy 12 és fél éves ivartalanított kandúrunk.Nagyon szép cica, télire szépen ki szokott gömbölyödni,most meg csont és bőr, alig eszik mostanában, inni ivott, de néhány napja azt sem. Öklendezik és "csak2 nyálkát hányt,azt a kanapéra,mire hazamentem. Férjem nem dobott ki bennünket-még.:)
gyorsan letisztítottam a kanapét és lapítottam...:)
Tegnap vettem neki zacskós kaját, finomat ,ezt bekebelezi,szerencsére.
Mit adjak ennek az öreg cicának enni,ami azért pénztárcakímélő is, hiszen nem csak ő van,hanem egy kutyusunk is,meg három gyerekünk,két unokánk és mi ketten.:)
Köszönöm előre is!
A blogomon van emailcím.ha az neked egyszerűbb.