2012. szeptember 21., péntek

Lehetőségek

Mickey elaltattatása miatt kaptam szemrehányásokat burkoltan és nyíltan is. Nem lepett meg. Nehéz és megosztó probléma ez.
Hát nézzük milyen lehetőségek voltak:

1. A szituáció ugye az volt, hogy az ivartalanításhoz elaltatott macskától vért vettek tesztelni. És a teszt pozitív lett.
A.:
Sírva, zokogva, káromkodva azt mondtam, hogy altassák el. Ez Mickeynek semmilyen fájdalmat, traumát nem jelentett. Igaz, esélyt sem.
B.:
Mondhattam volna, hogy ivartalanítsák azért. Elhelyezzük elkülönítve és elkezdjük ezerrel hirdetni. Mondjuk kap egy hetet. A végtelenségig nem várhatunk. Már csak azért sem, mert minden óvatosság mellett fennáll az esély, hogy átvisszük a fertőzést a másik 25 macska valamelyikére vagy többükre akár. Ismerjük a helyzetet. Több macskánk évek óta vár gazdára. Így egy hét múlva bedobozolhattam volna Mickey-t és vihettem volna elaltatni. Neki trauma. Hogy nekünk mit jelentett volna, azt hagyjuk is.

2. Meg is előzhettem volna az egész dilemma kialakulását.
A.:
Nem teszteltetem, csak ivartalaníttatom és így keresek neki gazdát. Bár én tudok a veszélyről, de nem kell azt bolygatni. Amiről nem beszélünk az nincs. Ha meg már elvitték, mi közöm hozzá hogy a gazdi többi macskáját megfertőzi.
B.:
Nem is ivartalaníttatom. Meghirdetem gyorsan, aki kapja marja. Mi közöm hozzá, ha ivarosan kijár. Vagy éppen befogják brit tenyészkandúrnak. Én megmentettem és ez a lényeg. Jótett kipipálva, lehet menni a FB-ra ujjongani.

3 megjegyzés:

Bergamott írta...

Nagyon nehéz egy életről dönteni, főleg, ha utána boldog, boldogtalan megítéli az embert.

Az én hozzáállásomon nagyon sokat formáltak a bejegyzéseid. Korábban kis naivan úgy gondoltam az ivartalanítás csak az ember kényelmét szolgálja...

Viszont én is adtam enni, illetve hagytam, hogy ennek a mi macskánk kajájából kóbor cicák. Akkor jobb, ha úgy adok neki enni, hogy ne jusson hozzá kóbor állat?

Ildikó írta...

Ha valamit jelent: tisztellek és becsüllek azért amit csinálsz/csináltok.

Nálunk is van, társasház által befogadott macska: az egyik kergeti, mert odapiszkit a virágokra, a másik heti egyszer eteti, mert akkor van maradék.

Nehéz mindenkinek megfelelni, viszont a felelősség a tiéd. Borzasztó így.

Sanálom a cicát, de inkább egy gyönyörű állat, mint száz gyönyörű állat...

Ildikó

Nyafkamacska írta...

Bergamott:
Mindenképpen jobb, ha nem hagysz kint kaját. Az se jó, ha odaszoknak a környék kóborai. És nem egy betegség van, ami nyállal terjed.
Ha bejár a cica a lakásba, akkor ott legyen a kajája. Ha ez nem megy, akkor kapjon naponta 2* enni és 20 perc múlva tedd el a maradékot. Fél év fölötti kölyköknél ennyi elég. Hamar megszokják. Kisebbeknek többször kell adni naponta.
Csak víz legyen kint mindig.