2013. augusztus 17., szombat

Eszterke - Úton hazafelé

Erre a hírre nagyon vártam már.


Írtam már erről a kicsi koboldról. Nyelőcső tágulata és szűkülete volt. Volt.
Nagyon rossz állapotban, súlyosan alultápláltan, alulfejletten került jelenlegi gondozójához. Tényleg csodaszámba ment hogy él.
Már akkor is felmerült egy nagy, hasi-mellkasi műtét szükségessége. De a műtét iszonyatosan veszélyes. És akkori állapotában valószínűtlen volt, hogy kibírja. Így megpróbálták mechanikusan tágítani a nyelőcsövét.  Ledugtak egy ballont és felpumpálták. Több ilyen beavatkozáson átesett, de sajnos ezek tartós megoldást nem hoztak.
Szerdán sor került a rettegett műtétre.
Részletek és képek a műtétről, Eszterke lábadozásáról ITT.
Nem facebookozóknak bemásolom a péntek esti állapotát:
Amit a mai mellékelt képeken is láthattok, Eszterkének három sebe van, egy a hasán, egy a mellkasán keresztbe és egy a hátán, a dréncsőnek.
Maresz beszélt a doktor úrral is, mert holnap Ő már nem lesz. Azt mondta, hogy a hatodik nap után lélegezhetünk fel, hogy nincs fertőzés és nem nyílik szét a nyelőcső.
Ez ugyanúgy mint az emberi műtéteknél, a nyelőcső sajátossága, hogy a fertőzés kockázata magas, hiszen lehetetlen teljesen sterilen tartani és kifakadhat a varratnál ha túl vékony.
Holnap remélhetőleg elhozzuk a szépséges Hercegnőnket! Megy haza a meleg otthonába, szerető gondozómamijához.
Ha a hétvégén bármilyen gond felmerülne (amiért Veletek közösen drukkolunk, hogy NE legyen), azonnal vissza kell vinni Őt egy kontrasztos röntgenre és ha ott elfolyik az anyag, akkor nagy baj van.
De ez nem következhet be, mert ESZTERKE MEG FOG GYÓGYULNI.

Viszont nagyon jó hír, hogy nem fullad, nem szörcsög, és amikor magától eszik tálból, akkor sincs hányás, nincs öklendezés.
A Doktor Úr még annyit mondott, hogy nagyon bízik benne, hogy nem nyelőcsősorvadás okozta ezt a helyzetet, bár nem lát erre utaló jeleket de ez is előfordulhat. Egészen kicsi rá az esély de előfordulhat.

Holnap mint fentebb is említettem, Medveczky Maresz érte megy, ha javul, kiadják, ha nem, akkor még benn marad felügyelet alatt.

Sajnos ahogy tudjátok, a tervezett hasi műtét kevés volt, ezért kellett a mellkasát is felnyitni, ott elvégezni a nyelőcső műtétet. Ráadásul szerda óta benn van a kórházban, így a második műtét és napidíjak jelentősen megemelték a költségeket, ezért kérjük, hogy bár eddig is nagyon sokat segítettetek, de aki tud, támogassa még meg Eszterke műtétjének költségeit.

És nagy szükségünk lenne roboráló konzervekre, mert jó ideig csak ezt ehet.
Trover Recovery Liquid, Rocal Canin Recovery és Hill's A/D. Ezeket tudjuk úgy felhígítani, hogy Eszterke meg tudja enni, de kevésből is elegendő tápanyag jusson a szervezetébe.
És köszönjük szépen a sok szeretetet és drukkolást amit napi szinten kapunk Tőletek.
Nagyszerű Emberek Vagytok!!!!
Köszönjük, hogy támogatod Eszterkét!
Köszönjük, hogy támogatod a munkánkat és a védenceink gyógyítását. Életet adsz.
12010422-01196874-00100003 - Medveczky Józsefné - Raiffeisen Bank vagy 11773047-07329504 - Medveczky Józsefné OTP


 Műtét utáni napon.


Hajrá Eszterke!


4 megjegyzés:

indriya írta...

Hajrá Eszterke!!!! :)

Bóbita írta...

Drága kicsi cica gyógyulj meg gyorsan!

Bóbita írta...

Ugye, jól van? A kritikus napok elmúltak már és minden rendben van vele!

Bóbita írta...

Hahóci!

Eszterke teljesen jól van már?
Cuki hogy van ???