2008. december 27., szombat

Nem vagyok normális

De mint köztudott, a hülyéknek van szerencséjük.
Mert persze, mire kitaláltam a megvarrandó karácsonyi ajándékokat, és megvettem az anyagokat, addigra nem volt se időm, se energiám még a napi 10 óra meló után varrni. Hiába volt 19.-e az utolsó idei munkanapunk, utána még bevásároltam, segítettem anyunak, halat pucoltam, alaplét főztem. 22-én este tudtam nekiállni rajzolni, szabni, varrni.
Szerencsére az öcsémék csak 26-án ebédre jöttek anyuhoz. És szerencsére az öcsémnek olyan erős macskaszőr allergiája van, hogy hozzám be se tudja tenni a lábát, így a takarítást eltehettem az ünnep utánra. Anyunál szoktunk összejönni, ő főz én sütök.
Nem mondom, hogy sokat aludtam, de 26-án reggel 6-ra megvarrtam amit akartam. Aztán aludtam 10-ig, majd sütöttem egy mandulás csokikenyeret. És ez is bejött. Karácsony 2. napjára már mindenki kissé betegre zabálta magát. Szerintem jövőre elég lesz egy kancsó kamillatea és némi sósvízben főtt krumpli :-)
És amiket varrtam:
15 hónapos Luca babának egy textil képeskönyvet. Mivel a mütyürkézés nem az én műfajom, minden oldalán van valami interaktív izé:





A 7 éves Ákosnak egy ágytakarót. Fantasztikusan puha, hosszúszőrű polárból. Rajta a neve, napocska, autó, repülő, hajó, vonat:


És öcsém HelloKitty rajongó párjának egy neszesszer:


Megszenvedtem mindegyikkel. És rengeteget tanultam mindegyikből.
Azért jövőre legalább szeptemberben neki kéne állni.

5 megjegyzés:

Juhizs írta...

Nyafi! Ezek nagyon jók ! Az én szememben bizony óriási teljesítmény ennyi idő alatt.
Bizony, bizony, hogy jövőre előbb állunk neki, ezt sokan szoktuk MEGFOGADNI... :-)

katafolt írta...

Szerintem meg üdítően normális vagy :-).Szépek lettek !

Nyafkamacska írta...

Köszönöm szépen.
Annak ellenére, hogy szorított az idő, nagyon élveztem a varrásukat. Még azt is, mikor bontottam :-)

martimez írta...

Ezek nekem is nagyon tetszenek,minta után csináltad?

Nyafkamacska írta...

Szia Martimez!
Bocs, eszembe se jutott, hogy valaki olvashatja a blogot :-)
Nem egy az egyben minta után. Rengeteget bujtam a netet, találtam ötleteket, képeket. Aztán rajzoltam, összetéptem, újrarajzoltam stb. Nem állíthatom, hogy teljesen saját ötlet, de nem is másolás.