2009. október 11., vasárnap
Fahéjas csiguszok
Úgy 2 hete megsütöttem a Max-féle almás táskákat. A töltelékbe mézesfűszer híján jócskán tettem őrölt gyömbért és egy picike szerecsendiót. Nagyon finom lett, csak az alma-tészta aránnyal nem voltam kibékülve.
Tegnap újra nekifutottam, de most majd' tripla tölteléket készítettem. A tészta harmadát vékonyra nyújtva kibéleltem egy tepsit. Bele a töltelék, tetejére a vékonyra nyújtott második harmad. Kelesztés, szurkálás, tejjel kenés, sütés. A végeredmény maga az álom.
A tészta harmadik részéből fahéjas csiguszokat készítettem. A gyerekeknek nagyon tetszett, hogy tépdeshették szét az összekelt csigákat.
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
6 megjegyzés:
Gyönyörű! :) Igazán ötletes így együtt! .. és ráadásul mennyire szeretem.
Jó - jó, de a kisbarátomnak hogy ízlett? :)
Ohh nagyon jól néz ki!!:))
Nyámi! ^^
Már ide jőve is éhezni fogok? xD
Köszi, Raindrop. Ez a tészta nekem sokkal jobban ízlik, mint az előző csigatésztám.
PI:
Töredelmesen bevallom, hogy macska ennek most a közelébe se mehetett. Az öcsémék jöttek Anyuhoz, oda vittem a sütiket. Márpedig az öcsém rettentő erősen allergiás a macskaszőrre.
Bélának majd sütök máskor :-)
NYAAMMM!!
Most hű de bevágnék reggelire egy párat azokból a csiguszokból!!
aaajj, de guszták!!! :)
Megjegyzés küldése