2010. március 2., kedd

Hogyan kell megjavítani egy nyomtatót?

5 megjegyzés:

Hajnoca írta...

Végül megjavította harcias kedvvel a nyomtatót?
Vagy az azóta is küzd a nyomtatnivalókkal?

Monika írta...

Nyafkamacska: baj van nálunk cica ügyben.Öreg,11 éves cicónk-fiú volt,most ebben az udvarlós időszakban úgy tűnik,hogy verekedett és a füléről és környékéről jön le a bunda.Ez az atka volt a baja a tavalyi cicánknak is. Nem is érzi jól magát,most a garázsban pihen.
Nem tudsz valami csodaszert,ami nem üresíti ki a pénztárcámat?Úgy sajnálom szegényt és úgy szeretem!!!!Betadin oldattal bekentem.
Köszi a segítséget!!!!

Nyafkamacska írta...

Mammka: két dologra gondolok. Az egyik a bolhaekcéma. A másik a fülrüh. Amit javasolni tudok, az Advocate csepp. Ezt állatpatikában kapni, kb 2500 Ft. Elvileg receptre, de sok helyen kiadják nélküle is. A cica tarkójára kell csöppenteni ahol nem éri el hogy lenyalja. A bolhák megdöglenek tőle és ha ez okozta a bajt, akkor visszanő a szőre magától.
Sajnos a rüh a valószínűbb. Ezt is elpusztítja a csepp, de a fülét akkor is ki kell pucolni. Lehet kapni fültisztító folyadékot, de elég drága. Ha elviszed a dokihoz, ott kitisztítják, de szintén nem ingyen. Elsőnek érdemes lehet megpróbálni kamillával kitisztítani. Patikában vegyél fecskendőt, 5 milist. Ez kb 50Ft. Langyos kamillateát szívj fel. Valaki hasaljon rá a macsekra. Az egyik fülébe nyomj egy kis teát. Törölközz meg :-) Megint egy kis tea, de most gyorsan fogd be a fülét. A tövénél finoman masszírozd egy percig. Érezni, hogy csuppog benne. Engedd el, a cica kirázza. Ezt a másik fülénél is el kell játszani. Majd kicsit benedvesített csücskösre pödört vattával (nem jó a fülpiszkás, az profiknak való) nyúlj bele és pucold ki. Ha fekete, filces szerű cuccot találsz benne, akkor 2-3 napig ezt naponta ismételni kell. De igazából jobb lenne ha ilyen, elvinni dokihoz.
Ha nem tudsz Advocate-t szerezni, írj. Adj meg mélcímet, segítek.

Monika írta...

nyafka!Tündér vagy és igazi állatorvos!
Igen...ezt a procedúrát végigcsináltuk tavaly a másikkal,aztán vele is,de ő erős volt meggyógyult.
Az a fránya pénz!!!!Nem sajnálom én tőle,ha nem kéne számolgatni....:(
Megpróbálom a kamillát,meg megnézem,mi van az állat gyógyszeres ládikómban.
Majd jelentkezem,köszönöm szépen!!!!

Ebedfia írta...

Fantasztikus ötlet!!!
Nagyon jó élményt nyújt.
üdvözlettel: Ebedfia