2010. június 19., szombat

Mese

Ezt a mesét egy kedves barátomtól hallottam.
Az érettségiző gyerekeinek mesélte az elnök.

"Egy vízhordozónak volt 2 nagy cserépedénye. Annak a botnak egy-egy végén lógtak, amit a nyakában hordott. Az egyik edényen volt egy repedés, míg a másik tökéletes volt és mindig egy teljes adag vizet szállított. A pataktól a házig tartó hosszú séta végén a megrepedt edény már csak félig volt vízzel. Két teljes évig ez így ment, minden nap a vízhordozó már csak másfél edény vizet szállított vissza a házba. Természetesen a tökéletes edény büszke volt a teljesítményére, hisz tökéletesen csinálta. De a szegény törött cserép szégyellte a tökéletlenségét, és nyomorultnak érezte magát, hogy csak félannyit tudott teljesíteni. A két év keserűsége után, egyik nap megszólította a vízhordozót a pataknál.
- Szégyellem magam, mert a víz szivárog egész úton hazafelé.
A vízhordozó így válaszolt a cserépnek:
- Észrevetted, hogy virágok az ösvényen csak a te oldaladon teremnek, s nem a másik cserép oldalán? Ez azért van így, mert én mindig tudtam a hibádról, és virágmagot szórtam az ösvénynek erre az oldalára. Minden nap te locsoltad őket, amíg visszasétáltunk. Két éve leszedem ezeket a gyönyörű virágokat, hogy az asztalt díszítsem velük. Ha nem lennél olyan, amilyen vagy, akkor ez a gyönyörűség nem ragyogná be a házam.
Mi mindannyian törött cserépedények vagyunk. De ezek a törések és hibák, amik mindannyiunkban megvannak, teszik az életünket olyan nagyon érdekessé és értékessé. Csak el kell fogadnunk mindenkit olyannak, amilyen, s a jót meglátni másokban."

2 megjegyzés:

Mammka írta...

Évek óta ez a történet a vígaszom::)

Más: óriási nagy-jót tettél velünk,a lányommal azzal a Fresnapsban kapható elriasztó szerrrel.BEVÁLT!!!!!!!!!
Úgy tűnik,hogy sok helyen gond ez,hogy nem jó helyre pisil a cica,mert én vettem meg az utolsó darabot.
nem volt olcsó,DE megérte,hiszen a mosópor se olcsó.
ÉS vennem kell majd még 1et,mert a kutyusunktól még én is agybajt kapok,hogy MINDEN sarkot lepisil a teraszon is,vagy ha bejön a lakásba,akkor is,. A férjem ,meg dührohamot kap,amit nekem kell végighallgatni.:(
Szóval le fogom spriccelni a sarkokat és akkor nem lesznek gusztustalanul pisisek a szék-és asztal lábak sem.HURRÁ!
KÖSZÖNÖM a tanácsot!!!!

Nyafkamacska írta...

Nagyon örülök, hogy bevált :-)