2012. április 17., kedd

Hópihe és Nóri meg a hazudozás



Segítségkérés jelent meg a facebookon, mely szerint a gazdi allergiája miatt gazdát keres 3 imádott cicájának. Egy nőstény, egy kandúr és a 2 éves kandúr kölykük. Persze ivarosak mind. Már itt gyanút kellett volna fognunk.
Az orvosi költségeiket volt aki vállalja, a helyet mi biztosítottuk.
Némi egyeztetés és szervezés után fuvar is akadt, aki elhozza őket Pestre. Aztán a szállítás napján csak a nőstény és a kölyök került elő. A felnőtt kandúr valahol csajozott.
A kölyökről persze azonnal kiderült, hogy nem kandúr viszont vemhes. És a két nagyonimádott cica férges, bolhás, durván fülrühes. Valamint fürtökben lógnak rajtuk a kullancsok. Ezzel együtt gyönyörűek, kedvesek és nagyon ragaszkodnak egymáshoz.

A volt gazdi hisztérikus kirohanásokban áradozott arról, hogy mennyire szereti őket és mennyire hiányzanak neki. Aztán elszólta magát, hogy a kandúr csak enni kerül elő. Amúgy bezárhatatlan, mert olyankor visítva tépi az ajtót. Így mi kénytelenek voltunk visszakozni. Szerencsére akadt más, aki tudta fogadni a kandúrt. Akiről megérkezése után kiderült, hogy teljesen szelíd, nyugodt, lakásban jól elvan. Valamint, férges, kullancsos, bolhás, csontsovány. És olyan filces volt a bundája, hogy le kellett nyírni. Esze ágában sincs az ajtót tépni vagy visítani viszont örül minden törődésnek.

Azóta nem megy a fejembe az exgazdájuk. Miért kellett össze-vissza hazudoznia? Ezzel a macskák mentését is veszélyeztette és egy csomó pluszmunkát okozott egy csomó embernek.

Anya és lánya immár ivartalanítva gazdát keres. Lehetőleg együtt és kizárólag lakásba.

4 megjegyzés:

Névtelen írta...

Olvastam a blogon, hogy jo lenne eggyutt...
Mint Tudod nekem macska teso van a hazban, anyuka kint (ivartalanitott mindenki) de: tesok ugy imadjak egymast amikor! talalkoznak, mindenkinek mas az alvasi ritmusa...amikor eggyik alszik a masik kint boklaszik, vagy velem szerelmeskedik :) es vice versa :)
Viszont a Vermacskaval meg nem sikerult szocializalniuk sehogy sem. Gizmo az tudta...

Névtelen írta...

Vermacska, alias Mirci, alias egynapos makka, nem vermacska, ez csak eggy vicc, viszont en neveltem, de o ugy gondolja, hogy o a kis Herceg :)))
Hat nem tudok ellent mondani :)
O tudja.

Nyafkamacska írta...

Annyian mondták, de én nem vagyok benne biztos hogy együtt lenne a legjobb.
Így ugyanis le se tojnak. Elvannak egymással csak adjak enni. Amíg külön voltak, bujtak, simiztették magukat.
Vagy ez önzés?

Rita írta...

Szerintem nem önzés, ha valaki, pl egy idösebb bácsi v. néni akinek van egész nap ideje a macsekot ajnározni oda szerintem oda lehet adni egyedül, olyan családba viszont, ahol egész nap távol van mindeni a melóba meg suliba, szerintem jobban meglennének ketten.