2012. szeptember 25., kedd

A macskamentés móka, dal, kacagás

És egyesek szerint nagyon jó üzlet. Mármint nem azok szerint, akik ténylegesen mentenek. Nekik rámegy ingük-gatyájuk.




A fenti segítségkérés következtében került hozzánk Sebaj Tóbiás. És amióta ezt a korábbi etetője megtudta, azóta nincs nyugtom. A fejébe vette, hogy vissza akarja kapni Tobit és e cél érdekében mindenre képes. Napok óta több ismerőse hívogat, kér, magyaráz, rágalmaz, sérteget, fenyeget.
Voltam már arrogáns, agresszív, ijesztő, állatkínzó, elmebeteg, meg csak a jó ég tudja mi nem.
Bizalmasan elárulták neki, hogy én egy csomó pénzt fogok keresni Tobin. Miközben talán már meg is öltem.
Milyen jogon zártam be azt a szabadságra született macskát? Engem kéne bezárni, de előbb cementeszsákot húzni a fejemre.
Beszéltek a rendőrséggel és el fogják vinni tőlem a macskát.
Az mondjuk szép kis baleset lenne, amint az Állatvédőrség által rám bízott macskát a rendőrség elkobozza és bevágja az Illatosra. Tobi szocializációját biztos jól szolgálná.

Persze ezek az érdeklődők mind azzal kezdik, hogy be szeretné fogadni a macskát. Aki egyenlőre nem keres gazdát, mivel nem alkalmas arra, hogy egy lakásban éljen.
Majd a lelkes befogadó kioszt, hogy bűn bezárni hiszen szabadságra született.
Gondolom a befogadás azt jelentené, hogy elereszti ahonnan menteni kellett. Hiszen szabadnak született.
Ivarosan. Hiszen ivarosnak született.
Csak azt nem tudom, hogy kívánja visszanöveszteni a hiányzó lábát. Hiszen négylábúnak született.

14 megjegyzés:

Benjamin a Vörösmacska írta...

Úr isten! Nyafka, ebbe nagyon beleszaladtál! Hogyan jutott hozzá a telefonszámodhoz? Én is voltam már sok minden, de ez több a soknál! Lehet, hogy kénytelen leszel egy másik simkártyát beszerezni.

Unknown írta...

Sürgősen el kellene gondolkozni,hogy ki is az állat kínzó!Három lábú macskát vissza az autók közé?Ezek elme háborodottak!Zaklatásnak minősül a telefonálgatásuk!És az ilyen kezdeményezésre van össze fogás!

Ildikó írta...

Meg áll az eszem, milyen emberek léteznek. Nekik kéne a fejükre cementes zsákot húzni:)

Bergamott írta...

A macskák mellett egy másik állatfaj, az Isten barma is beköltözött az életedbe, de remélem hamar találnak maguknak más elfoglaltságot.

Addig is legyen erőd hozzájuk!

Gabi, Berlin írta...

Bakker, az ember azt se tudja, hogy sírjon vagy röhögjön... Ész megáll, mekkora idióták vannak.

Unknown írta...

Pozitív tesztes cicát sajnos szerintem mindenki kénytelen volt már altatni.
Legalábbis a felelősségteljes macskamentők igen, akik nem kockáztatnak, sem azt, hogy a saját állományukat megfertőzi, sem azt, hogy a fertőzött cicát visszateszi az utcára.
Az ivaros kandúrok jó része pozitív, halálos betegséggel küzd, amitől minden állatvédő fél, retteg, hogy belefut egy ilyen cicába és neki kell ott állni a rendelőben és kimondani, hogy vége.

Névtelen írta...
Ezt a megjegyzést eltávolította a blog adminisztrátora.
Unknown írta...

Talán nem kellett volna megállás nélkül hívogatni, levelet írogatni, mert egy állatvédőnek is van magánélete, családja és ha nem veszi fel a telefont, akkor annak oka van.

Amúgy nemcsak ő volt ideges, hanem az első befogadó, az idős néni is, aki egy kedves, bújós cicát várt, helyette kapott egy rettegő, mindent összepisilő cicát.

A leendő gazdi, az érdeklődő, bárki megkaphatja a cicát, ha a szocializáció és a műtét utáni gyógyulás után megkeresi Anikót és átmegy az örökbefogadás előtti teszten, ami minden komolyabb állatvédőnél van.

Halászi Anikó hozzáértő ember, nem úgy egy átlagos gazdi, akinek kedves, nyugodt cicaként adták elsőként. Örülni kellene, hogy egy olyan tapasztalt macskáshoz került, mint Anikó és nem egy olyanhoz, aki első indulatban kivágta volna a cicát az utcára.

Nagyon szép a kedves Névtelen, aki felvállalhatta a volna a nevét, hiszen úgyis tudjuk, kiről van, anyukájától, hogy etette, de ha olyan nagy macskamentők is voltak a környezetében, akkor még inkább nem értem, hogy miért kellett ennek a leszakadt lábú, megkínzott cicának ilyen sokáig utcán élnie? Lehetett volna segítséget kérni, csapdázásban, orvosi költségben, szállításban, bármiben, csakhogy a cicának jobb legyen.

A lehetőség az elmúlt két évben mindenki számára adott volt. Felkerült egy segítségkérés, elindult a helykeresés. Jött egy gazdi, aki nem tudta ezt a cicát evvel a viselkedéssel vállalni. Újabb helykeresés, tapasztalt macskásnál, újabb bonyodalom, végül Anikó bejött a képbe, és innentől minden rendben is lett volna, ha nem akarjátok megmenteni a már megmentett macskát egy macskamentőtől.

Ha a néni után újra megkerestünk volna benneteket, a cica újra az után lenne, ami szintén nem megoldás számára. Befogadni továbbra sem tudtátok volna, hiszen a megmentő, a gazdi csak azután jelentkezett, miután Anikóhoz került a cica.

Soha, senki, sem magánszemély, sem szervezet, nem fogadja el, hogy az általa bevállalt cica etetője, előző gazdája bármilyen formában is beleszóljon a cica gondozásába, gyógyításába, örökbe adásába!

Egyetlen befogadó sem fogja átadni a cicát olyannak, akinek lehetősége lett volna az elmúlt két évben, hogy a sérült, három lábú cica helyzetére megoldást találjon.

Meg lehet nyugodni: a cica biztonságban van, kap kaját, majd szeretetet, simogatást, orvosi ellátást, már nem kell őt megmenteni. Megtörtént.
Bízni kell, hogy mielőbb megnyugszik és akkor jöhetnek az álomgazdik.

Névtelen írta...
Ezt a megjegyzést eltávolította a blog adminisztrátora.
Névtelen írta...
Ezt a megjegyzést eltávolította a blog adminisztrátora.
Névtelen írta...
Ezt a megjegyzést eltávolította a blog adminisztrátora.
Bergamott írta...

Kedves Névtelen!

Sorban reagálnék

Te nem vetted figyelembe a blog anonimitását, ez már eleve sokat elárul rólad.

Ha édesanyás súlyos beteg, és anyagi gondokkal küzd, és te aggódsz érte, neked kellene az elsőnek lenni, aki emlékezteti, hogy sem anyagilag sem fizikailag nem képes felvállalni ekkora felelősséget.

Egyébként anyukádnak 5 éve lett volna lépni az ügyben. Ez az 5 év alatt ez a kandúr vajon hányszoros apa lett? Hány cica fagyoskodik, éhezik, betegeskedik. Most olyan helyen van Tóbiás, ahol tényleg érte történik valami. Ne érts félre, én nem a jó szándékodat vonom kétségbe, megítélni se tudlak, csak azt, amit most teszel. „Hisztizel” olyan dologért, amiről fogalmad sincs. Nem ki van kiáltva szocializálatlannak, csak ki van mondva az igazság. A blog szerzője és barátai több „elvadult” cicát tettek gazdissá türelemmel. Ez nem szitokszó a részükről, hanem ténymegállapítás. És igen, nyilván ilyen az eleje, videózás nélkül is. A videó nem ront a cica helyzetén, de talán van, akit kizökkent a közönyéből.

Őszintén szólva, ha én befogadnék egy macskát nekem nem tetszene, ha a korábbi „gazdája”, meg akarna látogatni, nagyon szívesen írnék róla neki (és ha kialakul egy barátság féle, akkor persze lehet látogatni is), de én a macskát fogadnám örökbe csak, nem a korábbi etetőjét.

Anyukád 5 évig nem cselekedett, ezzel le is mondott minden jogáról (már, ha egyáltalán vehetjük úgy, hogy volt neki).

Az állat érdeke az, hogy ne csak meghosszabbítsák az életét (etetéssel, nagyjábóli kezelésekkel), ami eddig félelembe, éhezve, fájdalmak közt telt, hanem az, hogy meggyógyítsák, emberhez szoktassák.

A macska nincs rossz helyen, ha ezt hangoztatod, csak rontasz a megítéléseden.

Névtelen írta...
Ezt a megjegyzést eltávolította a blog adminisztrátora.
Bergamott írta...

Kedves Névtelen!

Még ha lenne is gondom az értő olvasással, csak a te hozzászólásod szerepelt itt, amikor reagáltam. Az üzenet elküldése után frissült az oldal, és találtam szembe magam Juli hatásvadász (több helyen pontatlan) hozzászólásával.

Így minden sorom neked és rajtad keresztül édesanyádnak ment.