2012. november 13., kedd

Lucky


Találták. Az ilyenen mindig elképedek.  Hófehér, ivartalanított kandúr. Perzsa keverék lehet, szerencsére nem a modern, bevert orrú típus. Kedves, bujós. A szőre viszonylag jó állapotú, ámde csontsovány. Étvágya viszont volt.
Eleinte örültünk, hogy végre van egy problémamentes macskánk. Egyszer csak nem kakilt napokig. Nem is nagyon evett, viszont hányt és hisztis lett. Nem csoda. A RTG kiderítette, hogy elképesztő mennyiségű bélsár van benne. A vastagbele a normálisnak a tizenötszöröse lehet. 
Megacolon. Megroggyant a lábam, mikor meghallottam a diagnózist. Eddig csak néhány megacolonos cicáról hallottam. Ők fiatalok voltak és nem éltek sokáig. Lucky 5-6 éves lehet. El se tudom képzelni, hogy került az utcára ilyen állapotban. A csigolyái böknek. Csoda, hogy él még.
Miután altatásban megszabadult a rengeteg kakitól, először hagyományos kezeléssel próbálkoztunk. Laevolac szirup, rostos táp, sok nedvesség. Napokig nem látszott eredmény. Úgy tűnt, nem ússzuk meg a műtétet. Ami komoly beavatkozás, ráadásul Lucky nem valami fitt. Kapott egy szteroid injekciót, hogy legalább egyen és kicsit jobban érezze magát. És 3 napig szépen működött a cica. Ette a sütőtökös bébipapit, a tápját, rendeseket kakilt. Megkönnyebbülten lemondtam a műtéti időpontot és leszerveztem a kozmetikázását - a hisztije miatt azt is csak bódításban lehetett - erre hétfő reggelre leeresztett. Aztán este és ma reggel kicsit jobb volt, de nem az igazi.
A mai vizsgálaton viszont az orvos tapintása szerint nem rossz a helyzet. Úgyhogy most megint próbálkozunk. Szteroid és laevolac szirup. Szerencse, hogy olyan szelíd. Simán beveszi. A rostokat sütőtökpüré formájában kapja és könnyen felszívódó i/d tápot eszik, hogy kicsit hízzon. Ha mégis műteni kell, nagyon nem mindegy, milyen kondival indul neki.
De talán megússzuk. A mai súlya: 2,85 kg. Kontroll egy hét múlva.
Addig drukk ezerrel!

1 megjegyzés:

Gabi, Berlin írta...

Szegenyke, 2,85 kilos kandur, az tenyleg gebécske lehet :-( Majd tudosits, kerlek, az allapotarol. Drukkolok.