2013. április 30., kedd

Cat Café - PRO és KONTRA





Eleve hajhullást kaptam az ötlettől. Felfoghatatlan számomra, mi a jó ebben bárkinek is. Különösen a macskáknak.
Persze a véleményemnek nem volt hordereje. Erre nem is számítottam. A kávézó megnyílt.
A rózsaszín ömlengés mellett napokon belül megjelentek a cseppet sem rózsás esetekről a beszámolók. A vendégek egy része pontosan úgy viselkedett, mint bárhol máshol. Mint a vadbarmok. Mint amire számítani lehetett. Vagyis kellett volna. Aztán ott voltak a képek az üres tekintetű, lelkibeteg macskákról. Mármint szerintem. Sokak szerint öröm és boldogság sugárzott róluk. Én pedig ne mondjak véleményt amíg nem jártam ott. Ebben sok igazság van.
Tehát erőt vettem magamon, megfűztem néhány macskás barátot és elmentünk.

PRO: A kávézóba lépve egy felszolgáló fogadott. Udvariasan üdvözölt, elmondta a fontosabb tudnivalókat és felvezetett a galériára.
KONTRA: A mondókájából sajnos csak foszlányokat értettem. Vagyis hallottam. Vagyis alig hallottam valamit az üvöltő zenétől.
PRO: Az asztalon házirend és kézfertőtlenítő volt. Valamint többféle itallap és étlap a szendvicsekről.
KONTRA: Süteményekről semmi. Aki sütit akart enni, annak le kellett mászni a galériáról a felszolgálóval hogy a pultnál kiválassza.
PRO: A kiszolgálás udvarias, figyelmes volt.
KONTRA: A kiszolgálás vontatott volt. Mire kihozták a rendelésünket, jóformán letelt az óránk.
PRO: Az édességek macskás dizájnja nagyon jópofa, ötletes.
KONTRA: Amit én ettem, narancsos mignon, annak az íze a futottak még kategóriába tartozik.
PRO: A földszinten remekül berendezett macskajátszótér van. Ezen kívül is több helyen fekvők, kuckók. Tálban víz sok helyen. Feliway a konnektorokban.
KONTRA: Nincs zsilipajtó. A bukóablakok közül több akkora résre nyitva, amin kiférne egy macska. De beszorulni biztosan elég lenne.
PRO: Semmi olyat nem láttam, hogy a vendégek vegzálták volna a macskákat. Többen aludtak, ezt zavartalanul tehették.
KONTRA: A házirend értelmében a hangoskodás kerülendő. Ha érteni akartuk egymás szavát kiabálnunk kellett.
PRO: Két gondozó vigyázott a macskákra folyamatosan.
KONTRA: Az egyik cicát visszavitték a földszintre mikor feljött a galériára. Oda volt beosztva? Ezt azért se értettük, mert fent csak egy trikolór cica volt és rövid időre feljött egy fekete maine coon.
PRO: A hely makulátlanul tiszta.
KONTRA: A macskák szőre fénytelen, többnek kifejezetten csimbókos. Amelyiket megsimogattam, nagyon sovány volt. A tekintetük üres, érdektelen. Amelyik odajött hozzánk, azzal megpróbáltunk játszani, de rá se bagózott a lóbált madzagra. Akit megsimogattunk az is csak hagyta magát. Nem hallottunk dorombolást. Nem láttunk mosakodó macskát.
PRO?: Kérés nélkül hozták a számlát mikor letelt az óránk.
KONTRA: És tették az asztalunkra a foglalt táblát.
PRO: Azért megnyugtattak, hogy csak egy fél óra múlva jönnek oda.
KONTRA: Azért mi elindultunk kifelé. Szerencsére, mert már jöttek szembe és ültek le azonnal a helyünkre.
PRO: Azzal búcsúztunk, hogy Viszontlátásra!
KONTRA: Magunkban hozzátettük: Soha!

Magyarországon az állattartási kultúra a bányászbéka segge alatt van. Szükség lenne minél több olyan helyre ami ezt segíti fejleszteni. Szerintem a Révay utcai kávézó nem ilyen hely.
Sajnálom azokat, akik számára ez a macskázás.
De náluk is jobban sajnálom az ottani macskákat.

8 megjegyzés:

vivette írta...

Azóta is azon gondolkozom,hogy hogyan láthatja jónak a helyet olyan ember,akinek macskája van...?

Nyafkamacska írta...

Ezt én sem értem. Ezt sem.

Bóbita írta...

Vajon mitől üres a tekintetük? Csak nem valami kábítót kapnak?

szuszmok írta...

Nem fér a fejembe, hogy macskát szerető, ismerő ember (legalábbis, aki ezt állítja magáról), hogy a fenébe képes átmenni agymosottba és nem meglátni ezeket a dolgokat??? Amíg van kereslet, sajnos lesz kínálat is - így tovább sajnálom a macsekokat, mert nem boldogok, semmilyen értelemben.

Nyafkamacska írta...

Ne hiszem hogy le vannak szedálva. Az akkor a gazemberség lenne, amit el nem tudok képzelni. Szerintem a folyamatos stresszhatástól fásultak.

szuszmok írta...

Szerintem sincsenek leszedálva. Fásultak, kikapcsoltak. A macskák képesek erre, ha stressz éri őket folyamatosan, fájdalmaik vannak. Pedig elég lenne csak a szemüket nézni....

Bóbita írta...

Nem fér a fejembe továbbra sem. Fel kellene jelenteni őket. Legalább az ordító zenét NE. Hiszen ... már Selye János óta tudjuk, hogy a stressz ÖL!!!!

Névtelen írta...

Menjetek el és nézzétek meg a Damjanich utcait, ott odajött az egyik cica (fehér ragdoll) és hanyatt vágta magát nekünk, hogy simogassuk és egyből elkezdett dorombolni, ott tényleg élvezik a cicák, érdemes megnézni, lehet ezt jól is csinálni.