2013. szeptember 14., szombat

Luckynak szét fogom rugdalni

azt a nagy fehér valagát.



Tény, ami tény jó húsba került. De nem ezért vagyok most mérges rá. Az már tavaly gyorsan kiderült, hogy nem csak fizikailag nem egyszerű eset. Utálja a partvist, Tehit, az emberek közül is többet. Például a kozmetikust is. Így elkülönítve tartottuk.

Aztán fizikailag szépen rendbe jött. Lelkileg is sokat javult és úgy láttuk zavarja az egyedüllét. Kiválasztottuk neki Rudit egy végtelenül kedves, nyugis gazdikereső cicánkat társul. Szépen, fokozatosan összeszoktak. Látszólag pár kezdeti fujkodáson kívül nem volt semmi gond. És amióta nem volt egyedül, Lucky hangulata sokat javult.
Péntek délelőtt is lelkesen rohant elénk. Csak éppen Rudi nem lelkesedett vele. Ő gubbasztott, láthatóan nem volt jól. Észrevettük, hogy az álla alatt kicsit duzzadt. Felmerült, hogy esetleg összekaptak és megsérült. Vagy akár a fogával is lehet gond. Tegnap kapott egy adag fájdalomcsillapítót. Ma reggelre javult a helyzet, de messze nem volt az igazi így délután elvittem orvoshoz.
Az álla alatt leborotválva tisztán látszik a két fognyom. Alaposan áttapogatva találtam még néhány kisebb sérülést rajta. A jelek szerint Lucky többször is bánthatta :-(

Természetesen azonnal elkülönítettük a fiúkat. Rudit kezeljük és ha rendbe jött, megnézzük feltalálja-e magát Böbe és Lilla gavallérjaként.

Lucky pedig marad egyedül. Borzasztóan sajnálom. Az emberek társaságát általában nagyon igényli.
Lassan egy éve nálunk van, de még komolyan vehető érdeklődő nem volt rá. Mindenki csak annyit fog fel, hogy fehér perzsa és rohannak jelentkezni. Amikor nyomatékosan elismétlem ami a hirdetésben is benne van, hogy a kora és egészségi állapota miatt speciális gondoskodást igényel fel is szívódnak.

Nincsenek megjegyzések: