2012. október 17., szerda

Manyika egy kicsikét bambácska

De erre most minden oka megvan. Átesett az ivartalanításon, vérét vették (FIV/FeLV negatív) és megkapta a második kombinált oltását. Úgyhogy ki van stafírozva a kiscsaj. Már csak a kérő hiányzik :-)





És azt még nem is említettem, hogy az utat mindkét irányban végig bírta tüdővel és hangszállal.

4 megjegyzés:

Bergamott írta...

Manyikát kb egykorúnak nézem a mi cicáinkkal, de most is el akarnak tántorítani a rendelőben az ivartalanítástól.

Mikor lehet leghamarabb? Vegyes alom és nem akarjuk, hogy "vérfertőzzenek", míg a rendelőben bizonytalankodnak.

Nyafkamacska írta...

Nem tudsz egy másik rendelőbe menni? A mi dokink 1 kiló fölött műt. Ha ennyire fiatalon nem is, de 5 hónaposan meg kéne, mert utána bármikor ivarérett lehet.
Nem csak a vérfertőzés nem kéne, hanem kölykök sem. Az a baj ezzel,
hogy az ilyen orvos valószínüleg másban is hasonlóan hozzáértő. Az
egyetemről úgy kerülnek ki, hogy a kisállatorvoslásról szinte semmit
nem tudnak. Egy ivartalanítást nem végeznek addigra. Aztán vagy
megtanulja utána, vagy lebeszéli róla a gazdákat.

Bergamott írta...

Végigjártuk az összeset, és bőven lenne okunk haragudni rájuk. Régen volt egy nagyon-nagyon jó állatorvos, csak sajnos meghalt.

A kutyával is elhajtottak, hogy teljesen felesleges. A szomszéd nem javította ki a kerítését, átjött a kutya, -> 7 puli kölyök... Mondjuk szerencse, hogy a puli kölykök kapósak.

Gondoltunk arra is, hogy "csak nem
az van, hogy nem tudják", mivel fizetős dologról beszélnek le. De akkor meg miért nem mennek tapasztalt kolléga mellé, hogy kitanulhassák?

Már komolyan megfordult a fejemben az ivartalanítási turizmus, csak nem tudom, hogy viselnék a műtét után a hosszú utat.

Egyébként a cicákkal kapcsolatban jó is történt velünk, 5-ből kettőnek lett más gazdája, tejben-vajban fürdő szobacicák lettek. Csak az ivartalanítás gond áll fenn náluk is, mivel helyi családba kerültek, és nekik is csak ezek az állatorvosok az elérhetőek.

Nyafkamacska írta...

Egy ötlet: Facebook. Beírod, hogy x településen nem találsz olyan állatorvost, aki képes lenne ivartalanítani a macskáidat. Megosztjuk. Biztos lesz aki tud a környéken orvost. Más tud fuvart. Van egy csomó bajom a FB-kal. De van amire nagyon jó.