2012. október 7., vasárnap

Nincs neki, na mije nincs neki?

Heréje nincs (sincs) neki :-)
Némely képeket egyesek sokkolónak találhatnak.



Tobi elkeserítő állapota láttán volt akinek a fenyegetődzés, zsarolás és hasonlók jutottak az eszébe. Volt azonban, akinek a segítség. Kérés nélkül.
Megkeresett a Felis Hungarica Egyesület és felajánlották, hogy az orvosuk elvégzi a macska vizsgálatát, tesztelését, ivartalanítását és beadja az első kombinált oltását. A költségeket az Egyesület állja. Természetesen köszönettel elfogadtam a segítséget.
A két hét karantén letelte után sort kerítettünk az orvoslátogatásra.



 Én szóltam.

Sebaj Tóbiás immár orvosilag igazoltan FIV, FeLV és here negatív. 





Kapott Advocate spotot és kombinált oltást.


 Azt nem mondom, hogy élvezte, mivel átaludta a procedúrát.

A csonkja vége sajnos csúnya. Ha használja vérzik. Azzal valamit hosszú távon tenni kell. Az eddigi esetekben az orvosunk tőből távolította el a lábat. Így nem ér le, nem cipeli felesleges koloncként, nem terheli a gerincét. Viszont ez egy nagyon komoly műtét, ami utókezelést és ahhoz az állat együttműködését is igényli. Tobi esetében ez sajnos még sokáig nem jöhet szóba. A napokban hallottam egy másik lehetőségről. Hosszútávon nem olyan jó megoldás, de gyorsan segíthet megszabadítani Tobit a fájdalomtól amivel együtt él. Megbeszélem az orvosunkkal és ha egyetért, akkor belevágunk.

Emellett persze Tobi örökbefogadót is keres. Olyan, gyakorlott macskást, aki Tobi állapotának ismeretében tudja mire vállalkozik. Aki képes szembenézni a realitásokkal.
A macska állapota:
Fizikailag rendben van, eltekintve a csonkjától. Parazitamentesítettük, étvágya, emésztése jó.
Lelkileg nagyon nincs jól. Naphosszat a dobozában ül, közeledésre kitámad. A szocializálása minimum hónapokba fog telni, de ölbemacska valószínűleg sose lesz belőle.
Más állatokhoz való viszonya jelenleg nem ismert. Korábban állítólag jóban volt az etetője kutyájával, de a befogása ezt a hozzáállást megváltoztathatta. 
Örökbefogadójának nagy elhivatottságra lesz szüksége. A díja egy elégedett és nyugodtan éldegélő Tobi lehet. Kész főnyeremény ;-)

4 megjegyzés:

Gabi, Berlin írta...

Óh, akkor ez a sok negatív mind-mind pozitív :-) Pf, de bonyolult :-)
A csonkot nagyon sajnálom, szegényke... Remélem, tényleg lehet rajta segíteni! Gyors jobbulást és szerető, gigatürelmes gazdit kívánok neki.

Unknown írta...

Még ágybamacska is lehet! Brúnó ugyanilyen vadóc volt, tehát van remény, csak idő kell hozzá.

Névtelen írta...

Kívánom mindenből a legjobbat Sebajnak mert Ő aztán megérdemli! A két kis herét az asztalon észre se vettem nagyításig:-) Dash

Névtelen írta...

Somogyi Juli levele Halászi Anikónak:

Halászi Anikó,

Sántikát, vagy ahogy Te nevezed Sebaj Tóbiást nem Neked, hanem „örökbefogadónak” adtam. Visszautasítottam, amikor megkerestél azzal, hogy egy váci úton levő irodában elhelyeznéd a cicát. Veres Mónikával, aki az „örökbefogadó” volt, megállapodtunk abban, ha bármi probléma van, azonnal értesít, és a cicát visszahozza. Veres Mónika a barátnőd. Ez

ért érzem magam becsapva. Biztosan fehér holló vagyok azért, hogy kétségbeesetten kerestem a cicát. Arra számítottatok, hogy fél óra múlva már elfelejtettem Őt, megkönnyebbülve, hogy a továbbiakban a sorsa már nem az én felelősségem.
Nem érdemes tovább folytatni a vitatkozást, tény az, hogy Sántika avagy Sebaj Tóbiás láthatóan nagyon rosszul érzi magát az irodában. Nem közeledik feléd, kezelhetetlen, "antiszociális".Nagyon boldog vagyok, hogy minden teszt eredménye negatív, és már az ivartalanításon is túl van.
Ez a cica most már Nálam lesz a legjobb helyen! Ha valaki türelemmel tudja ápolni és szeretni, az biztos, hogy én vagyok! Amint tudod, 6 Ragdoll cicám van, a legidősebb 15 éves, 13 éves, 8 éves, ......Az első rongybabám 18 éves lenne, ha nem halt volna meg egy rossz Purina One táptól, amit kóstolóba kaptam, amiben sajnos valószínűleg melamin volt. (Bevizsgálták) Akkor tiltották be Svédországban is egy időre ezt a tápot, mert sorra haltak meg a macskák. Bizonyára nem kétled, hogy meglehetős gyakorlatom van cica ügyben.
Szívesen látlak, nem "környezettanulmányra", hanem látogatóba. Sántinak egy időre egy külön szobát biztosítok, amíg felépül. A hormonok nem egyik napról a másikra tűnnek el, tehát addig biztosan nem barátkozhat az ivaros kandúrommal. Nálam él a barátnője már január óta, akivel együtt csavargott, szerintem ő is sokat tud segíteni abban, hogy megint a dorombolós arcát mutassa.
A Szigony utcában élő cicák szemre egészségesek, soha nem láttam közöttük beteget. Sántika nem verekedős, békésen együtt falt a többiekkel, tehát cicákkal jól kijön. Az én masztiff kutyámat nagyon szereti, de Bertus Évának, ő másik "etető", volt egy öreg kutyája, aki már meghalt szegény. Őt is szerette Sántika, és tőle sem félt.
A csonkot illetően, soha nem lép rá, futás közben sem. Sokat beszélgettem Sántikáról Dr. Juhász Csaba műtősnőjével, akivel naponta együtt sétálunk a kutyákkal. Csaba nem szokta magasan visszavágni az ilyen balesetes lábban a csontot, csak egy egészen kicsit, hogy rávarrja a bőrt, hogy az a csonkot befedje. Az én állatorvosom is kitűnő sebész, Dr. Oltyán László, ugyan messze van a VIII. kerülettől Rákosliget, de mégis hozzá viszem a "családomat", ha valaki beteg. Szerencsére ez szökőévben fordul elő.
Egy szónak is száz a vége, hozd el szegény kis barátomat, ne tartsd tovább az irodában.
0630 6032511,

Somogyi Juli