2009. április 9., csütörtök

Fordított nyúl

Béluskám ma átesett az ivartalanításon.
A húsvéti nyuszi általában hozza a pirostojásokat, az övét vitte :-)

Az egyik biztonságiőrünk tavaly augusztusban befogadott az utcáról egy kiscicát. Akkor elvitte orvoshoz, kapott féreghajtót meg szurit mert kicsit csipás volt. Az orvos megállapította, hogy kandúrka. A srác jólelkű, de nagyon csóró. Azért sikerült rábeszélnem az akciós ivartalanításra. Ez most egy kandúrnak csak 3500 forint. Hoztam, vittem a cicáját munkahely és a rendelő közt. Megoldottuk, hogy a portán ellehessen reggelig. Aztán kiderült, hogy a kandúrka lány. Az ivartalanítása 7000 forint. A srác belesápadt a rendkívüli kiadásba. Kölcsönadtam neki a különbözetet fizetésig, bár nekem se igazán volt miből. Azóta egy kedves, macskarajongó topiktag felajánlotta, hogy állja a különbözetet, sőt még egy parazitamentesítést is megfinanszíroz egy ismeretlen ember ismeretlen cicájának.
Már megint meg vagyok hatva. És még csak meg se merem köszönni neki nyilvánosan, nehogy valaki zokon vegye, hogy miért nem rajta segített.

1 megjegyzés:

Juhizs írta...

Bizony, járnak köztünk ilyen rendes emberek.
Az egyik munkahelyemen az asztalos bácsi meghalt, és hátramaradt a (munkahelyen lakó) cicája, jött a lelkem minden reggel a konyhába, amelyik titkárnő ott volt, az adott tejecskét, miegymást.
Mikor beteg lett, akkor egy ember hozta-vitte a saját költségén az orvoshoz.
Nem én voltam, tényleg nem voltam anyagilag olyan helyzetben.
De nagyon-nagyon becsültem az illetőt érte - azóta is barátok vagyunk; jó ember. :-)