2009. április 2., csütörtök

KisHerceg


KisHerceg ma átment a Szivárványhídon :-(
Nem ő az első, nem is az utolsó, akit megsiratok. Ezúttal valami nagy keserűség van bennem. KisHerceg súlyos betegen született. A megacolonos cicák minden kezelés ellenére se szoktak 2-3 hónapnál tovább élni. KisHerceg 10 hónapos volt. Gazdái már egészen kicsi korában észrevették a bajt és elvitték az állatorvoshoz, aki nem tudott segíteni rajta. Még a betegséget se ismerte fel. Azt se tanácsolta, hogy vigyék el máshová, jobban felszerelt rendelőbe.
Néhány napja jutottak el vele az Állatotthonba. Ma műtötték volna. Sajnos az érintett bélszakasz túl nagy volt, nem lehetett segíteni rajta. Lehet, hogy korábban se tudták volna a műtéttel megoldani a problémát. Lehet hogy igen.
KisHercegnek ennyi jutott az életből. 10 hónap szenvedés.

Az állatorvos, aki vállvonogatva vette tudomásul egy élőlény szenvedéseit és saját alkalmatlanságát, holnap is rendel.

2 megjegyzés:

Juhizs írta...

Ez szörnyű...
Milyen kis kedves, szép cica volt.
Az állatorvos meg egy lelketlen.
Nálam egyszer egy cica megbetegedett és rengeteg dolgot próbált megtenni az állatorvosunk - nagyon küzdött érte, de valami ismeretlen betegség volt - akkor a fél utcában meghaltak a cicák!
Szinte könyörgött, hogy felboncolhassa, mert szakmailag szerette volna megtudni, hogy mi lehetett...

Nyafkamacska írta...

Sajnos rengeteg ilyen állatorvos van. Vidéken még mindig sok orvos csak a haszonállatokat veszi komolyan. Hülyének is nézik aki egy macskára költ.