2009. június 3., szerda

Kovászos káposzta

Néhány éve sorozatban értek a kudarcok kovászosuborka készítésben. Szétmállott, megbüdösödött, savanyú volt, penészes lett. A sokéves módszer eredményeként sorra ástam el a kertben a nagy üvegnyi ehetetlen kovászolmányokat. Azóta se jöttem rá, mi lehetett a gond de feladtam. Aztán néhány hete Limara kovászolt káposztájától intenzív nyálfolyást kaptam.
Pénteken végre sikerült a piacon kukacmentes káposztát vennem. Szombat reggel a családtagok lesajnáló pillantásai közepette vittem ki az udvarra az üvegeket. Aztán jött a jó didergős hétvége, úgyhogy már le is tettem a sikerről. De ma végre kész lett. És nagyon finom. Lesajnáló családtagok megkóstolás címén jó 3/4 üvegnyit semmi perc alatt eltüntettek.
Pénteken megint veszek káposztát :-)

2 megjegyzés:

mmama írta...

Meg fogom próbálni én is.
Nekem sikerülnek az uborkáim, de a hétvégén már én is kezdtem félni..
és jó lett.
Úgy tapasztaltam hogy nem mindegyik uborka alkalmas rá hiába van ráírva
hogy annak való.
Azért ne add fel az uborkát.

Nyafkamacska írta...

Én a kenyérre gyanakodtam inkább. A jó ég tudja mit nem tesznek a bolti kenyerekbe, de kenyérre nem is hasonlítanak. Most saját sütésű kenyérből tettem a tetejére.