Néhány éve sorozatban értek a kudarcok kovászosuborka készítésben. Szétmállott, megbüdösödött, savanyú volt, penészes lett. A sokéves módszer eredményeként sorra ástam el a kertben a nagy üvegnyi ehetetlen kovászolmányokat. Azóta se jöttem rá, mi lehetett a gond de feladtam. Aztán néhány hete Limara kovászolt káposztájától intenzív nyálfolyást kaptam.
Pénteken végre sikerült a piacon kukacmentes káposztát vennem. Szombat reggel a családtagok lesajnáló pillantásai közepette vittem ki az udvarra az üvegeket. Aztán jött a jó didergős hétvége, úgyhogy már le is tettem a sikerről. De ma végre kész lett. És nagyon finom. Lesajnáló családtagok megkóstolás címén jó 3/4 üvegnyit semmi perc alatt eltüntettek.
Pénteken megint veszek káposztát :-)
2 megjegyzés:
Meg fogom próbálni én is.
Nekem sikerülnek az uborkáim, de a hétvégén már én is kezdtem félni..
és jó lett.
Úgy tapasztaltam hogy nem mindegyik uborka alkalmas rá hiába van ráírva
hogy annak való.
Azért ne add fel az uborkát.
Én a kenyérre gyanakodtam inkább. A jó ég tudja mit nem tesznek a bolti kenyerekbe, de kenyérre nem is hasonlítanak. Most saját sütésű kenyérből tettem a tetejére.
Megjegyzés küldése