2009. augusztus 1., szombat

Málnahab torta



Szeretek főzni, sütni. Szívesen viszek baráti találkozókra sk sütésű kenyeret, tortát. És nagyon jól esik, ha nem csak befalják, de fennhangon dícsérik, elkérik a receptjét és kérik a következő talira is. Ha ez modorosság, akkor modoros vagyok. És hogy fokozzam a modorosságomat, itt a recept:

Piskóta alap: 24 centis levehető peremű piskóta formában
5 db tojás, 5 csapott evőkanál cukor, 4 lapos evőkanál rétesliszt, 1,5 púpozott evőkanál kakaópor (szitálva, mert mindig csomós).
Minden sütögetős ismerősőmnek megvan az egyetlenjólbevált piskótasütési módszere, ezért nem részletezném. A fentiekből piskótát kell sütni. A formában hagyni kihűlni.

Málnahab:
4 deci tejszín, 3 púpos evőkanál joghurt, 3-4 evőkanál cukor, 30-35 deka málna, 4 púpozott teáskanál zselatin.
A zselatint szűk 1 deci vízben felfőzni, a málnát a joghurttal és a cukorral összeturmixolni. A tejszint habbá verni, és a málnás joghurtot egy szűrőn keresztül belecsorgatni. (Nem muszáj szűrni, de pótfogakat viselő fogysztóink rosszul bírják a proti alá sunnyogott málnamagokat :-)) Összekeverni, megkóstolni, ha kell utána lehet cukrozni, de maradjon savanykás. Állandó keverés közepette beledolgozni a zselatinlöttyöt.
Hűtőbe tenni, amíg láthatóan kezd megdermedni (kb. 10-30 perc, nehogy akkor derüljön ki, hogy izél megdermedni, mikor már a piskótán van), akkor a piskótára tölteni. Vissza a hűtőbe, kb 10-12 óra alatt dermed meg rendesen. Akkor olvasztott étcsokit csorgatni a tetejére. Rendesen elkent csokimáz tapasztalataim szerint esélytelen, a forró csoki felkapja a málnás habot és elég furin bír kinézni.

6 megjegyzés:

PAMIS Takarító Kft. írta...

Jól néz ki. Szerintem a Béla barátom is osztja a véleményem:)

Nyafkamacska írta...

Őszintén szólva, Béla nem volt oda tőle. Jobban szereti a málnátlan tejszínt és a gurulós málnát külön. :-)

trinity írta...

Szép a torta, nagyon...
Látom cicás vagy te is:))

Kertes házban élünk, tavaly befogadtunk 3 cicát-idekölykezett a mamájuk.
2 lány-1 fiú cica. Nem vittük időben a lánycicákat dokihoz, így most van kettő 3 hónapos és kettő 2 hónapos édes kismacsekunk...Próbálom őket jó gazinak elajándékozni, de eddig nem sikerült.
Lehet, a blogomra is teszek fel fotót róluk, olyan helyesek....
De a 7 az macsekból kicsit sok nekünk:)))

Nyafkamacska írta...

Szia Trinity!
Köszi. És nagyon finom is, eteti magát.
Macskák nélkül el se tudnám képzelni az életet. De 7 azért tényleg sok belőlük. Nekem 3 van, néha még tőlük is besokallok.
Nagyon nehéz normális gazdit találni. Rengeteg gazdikereső állatka van :-(

PAMIS Takarító Kft. írta...

Hogy?
Hát már a málnát is megeszi?
Szép:)

Juhizs írta...

Nagyon gusztusos.