2009. augusztus 30., vasárnap
Tejespite
Tegnap megsütöttem életem első tejespitéjét nektarinnal. Mire észbe kaptam, már csak a hűlt helyét tudtam volna lefotózni. Így ma megsütöttem életem második tejespitéjét. Ezúttal almával és dióval. És ezúttal előbb fotóztam, aztán ettünk :-)
A hogyanja:
2 tojás
4 evőkanál cukor (fele barna)
2 evőkanál tejföl
2 deci tej
10 deka rétesliszt
Ezeket kézi habverővel összekutyulom, mintha palacsinta tésztát készítenék.
Begyújtom a sütőt.
Egy 24 centi átmérőjű zománcos serpenyőt kikenek margarinnal, kiszórok prézlivel.
A gyümölcsöt meghámozom, kisebb kockákra, cikkekre vágva beterítem vele a serpenyő alját. Nekem 3 nektarin, illetve 2 alma fért bele. Szórok rá kb 1 evőkanálnyi prézlit. Ráöntöm a tésztát. (Durvára vágott diót, szeletelt mandulát, stb szórok a tetejére.) Betolom a sütőbe és közepesnél kisebb lángon tűpróbáig sütöm.
Ebben a tésztában semmi lazító anyag nincs, olyan mint egy nagy, vastag palacsinta. Ezért fontos, hogy jó ujjnyinál ne legyen vastagabb, különben mire a közepe megsül, a széle megég.
A spájzlakóm valószínüleg a Pite nevet fogja kapni. Hátha ő is olyan kapós lesz :-)
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
4 megjegyzés:
Hú, de jól náz ki. Lehet, hogy ma ilyet eszünk... hmmm... kösöznöm az ötletet. :)
Szívesen :-)
Azt sajnálom, hogy meggy már nincs. Azzal is nagyon finom lehet. Vagy szilvával, sárgabarackkal.
Köszi a receptet, szerintem hamarosan én is kipróbálom. Azt hiszem, szőlővel meg körtével, mert most épp abból van sok itthon.
Ezt most min djárt elkészítem,körtével.Nyami:-p
Megjegyzés küldése