2009. augusztus 7., péntek

Mi a durvább?

Béla a konyhaasztalon kiverte a biztosítékot pár errejárónál. És persze nem tudták megállni beszólás nélkül. Szerintük ez igazán durva! Ebből kifolyólag én bizonyára semmit nem tudok a higiéniáról. A blogomat elolvasni felesleges is, a képekről tisztán látszik, hogy népkonyhát üzemeltetek a macskajárta kajáimmal.

Néhány hónapja egy hipermarketben pogácsát akartam venni. Szépen a zacskón át megfogva kiemeltem egyet a plexidobozban lévő többtucatnyi közül. Megfordítottam és láttam, hogy a fele hiányzik. A fognyomok is benne voltak. Valaki harapott belőle, majd azon nyálasan visszadobta a maradékot. Az a valaki lehet TBC-s, AIDS-es, herpeszes, influenzás is akár. Többszáz ember egészségét veszélyeztette. Valószínüleg nem először és nem utoljára.

Nem is tudom, mi a durvább.
Ha egy fullra oltott, rendszeresen féreghajtott, parazitamentesített, makkegészséges macska beleüti az orrát a kajámba? Amiből csak én eszek. Amiből más is eszik, azal nagyon óvatos vagyok. Az öcsém nagyon erősen allergiás a macskaszőrre. Ha a ruhámon van pár szál, már tüsszög, nem lát a könnyeitől. Rendszeresen eszik a sütikből, még soha semmi baja nem volt tőle.
Ha egy forgalmas áruházban ismeretlen egészségi állapotú ember nyálával összekent többszáz pékárút eladnak? Szóltam az eladónak, de csak vállat vont. Azt mondta, naponta tucatnyi ilyen van.
Vagy az, ha valaki felületes benyomások alapján ítélkezik mások felett? Ha elvárja, hogy mások is az ő normái szerint éljék az életüket a saját otthonukban?

Szerintem az utolsó.

14 megjegyzés:

Juhizs írta...

Naaaa.... mindenki arról ír (rak fel fényképet) a blogjába, amiről akar.
Ahogy mindenki azt tart a konyhapultján, amihez kedve van - nincs hozzá alapvetően senkinek se köze.
Amúgy meg nem kötelező a blogolvasás, az egy nagy tévedés, ha valaki azt hiszi...
Engeded, hogy bepillantást nyerjünk a Te világodba.
Ezt legfeljebb megköszönhetjük mi, többiek. S, ha valakinek nem tetszik, akkor ne jöjjön többet. A durva beszólás ilyen formában, mint, amit visszaolvastam, szerintem bunkóság.
Jelzem, vásároltam már kaviárt úgy, hogy jól láthatóan felfedezhető volt, hogy valaki kikanalazott belőle, ahogyan lecsavart tetejű üdítőt is, csak otthon vettem észre.
Nyugodtan beállíthatod egyébként azt a funkciót, hogy a hozzászólások csak akkor jelenjenek meg, ha Te azt engedélyezed.

Egyébként a tájékozatlan seggfejeknek halvány fogalmuk sincs róla, hogy milyen sok családnál fekszik az állat az ÁGYBAN. Csak részben ezt titkolják az emberek.
Ehhez sincs másnak köze.

Ellenben egy ismerősöm anyukája tűdőbajt szerzett be, nagy valószínűséggel a házban lakó alkoholista elzűllött lakótárstól - elvileg a lépcsőházi korlát rendszeres közös használata során (esetleg nem mosott kezet), hát nem értek hozzá, némelyik ember fertőzöttebb, mint a saját, tisztán tartott állatod.

A kollégáim egy része lepisili a WC deszkát a munkahelyen és úgy hagyja maga után.
Nem takarítja el a WC-kefével a nagy dolga nyomát a kagylóról.
Takarítottam már le utánuk a csempére freccsent menstruációt, ehhez képest a Te macskád egy tökéletes lény.
Igaz, nem olvas blogot.

Nyafkamacska írta...

És mivel Béla nem olvassa a blogomat, be se szól :-)
Gondolkodtam a moderáláson, aztán elvetettem. Úgy döntöttem, ennyit elbírok. És különben se engem minősít.
A munkahelyi WC-ről nekem is vannak hajmeresztő tapasztalataim. NIncs 10 nő a házban, szinte mindegyik diplomás. És nett, ápolt. El nem tudnám képzelni róluk, hogy nem mosnak kezet utána. Pedig...

PAMIS Takarító Kft. írta...

Teljesen igaza van Juhizsnak.
Még valami.
Milyen alapon mondanak véleményt Rólad?
Na sikerült is felidegesítenem magam.

Nyafkamacska írta...

Ugyanmár! Én se idegesítettem fel magam miattuk. Ha valaki az élete egy szeletét nyilvánossá teszi, számíthat az ilyen beszólásokra. Az egyik különbség köztük és köztem, hogy ők nem vállalják a nyilvánosságot. Egy nick a semmiből felmerül, vakkant kettőt és visszamerül oda ahová való.
Az ilyet az Indexen fikanicknek hívják. Nem véletlenül.

Ledorka írta...

Hasonlót minden macskás átél, szerintem, az is, aki nem engedi az asztalra, mert bele lehet kötni a fotelben fekvésbe, vagy a macska-gyerek viszonyba is. Bármibe. Nagy legyintés... Kinek mi köze hozzá?

Névtelen írta...

Sz@rd le az ilyen bunyeszokat! Senkinek semmi köze, hogy Te hogy tartod a macseszt a SAJÁT otthonodban!

Mhelyi vécé... jaaaaaaaaaaaaaaaaaajjjj borzalom. :S Amikor a pisike cseppeken kívül még a fosika nyomai is ott vannak a deszkán... Na az is elég gáz! Meg az is, hogy pl a rötyi takarítása ott korlátozódik, hogy beleönti a fertőtlenítő löttyöt, meg felmaszatolja a a padlót... de a wc öblítő tartályról a port le nem szedi, a wc papír tartóról se, a folyékonyszappantartó nyomókája is full koszos... és még sorolhatnám... és akkor még az irodáról, meg az irodai nagytakarításról nem is beszéltem (évente 1x, ekkor van a függönymosás is... ) :S

De visszatérve Bélához! Ha ez Neked így okés, akkor az okés, a többieket meg nagyívben le kell tojni!

Bár Béla ama mutatványa miszerint cukkinit eszik, igencsak megdöbbentett. Na ne értsd félre! Csak még nem láttam macskát zöldséget enni :))

Benjamin a Vörösmacska írta...

Vihogva nyihogtam, itt egy szál magamban amikor olvastam a bejegyzést, és hozzászólásokat.
Teljesen egyetértek mindegyikkel,senkinek semmi köze hozzá hogy ki mit enged meg, az amúgy egészségügyileg teljesen rendben tartott házikedvencének, családtagjának. Tisztábbak, és egészségesebbek ők, mint nagyon sokan a villamosokon, vagy bármely közösségi helyeken különböző testnedveket elhagyó kétlábú főemlősnél.
Ami meg a szupermarkataket illeti, sajnos nagyon sokan odajárnak jóllakni. Mindenbe belekóstolnak, vagy megeszik vagy nem ízlik, és visszadobják.
Tényleg nagyon meg kell nézni, hogy mit vesz meg az ember.

Náncsi írta...

nabasszameg.. oszt mi van ha a macska a konyhaszekrényen alszik?? netán megkóstolja a kaját??? Sanyi rendszerbe állítva lopja le a párizsit a szenyámról.. én meg eszem a vajaskenyeret.. több féregtelenÍtő ment keresztül ezen a macskán mint egy komplett 6osztályos gimnáziumon... amugy egyetlen szerelmetes ebem, mig élt a fejem mellett aludt a párnán, néha még jól össze is nyalta a pofám, oszt még itt vagyok.. oltva volt, féregtelenítve is.. és meggyőződésem, hogy mivel ugyanazt a kaját kapta mint én .. így a szánkba se volt több baci egyikünknek se.. én pl mostam a kutyám fogát.. meg néha a cicmarekekét is szoktam:) cicc kutyámnak saját ülése volt a kocsiban, mikor még csak 3 gyerekem volt.. mikor ő eltünt, utánna szabadult el nálunk a gyereklétszám:)))

Névtelen írta...

Szerintem is magánügy, hogy ki, mit enged meg a házi kedvencének. Véleménye bárkinek lehet, ezt meg is írhatja, DE!!! Nem mindegy, hogy milyen hangnemben teszi!(visszaolvastam)
Amúgy az én kutyám velem aludt, amíg bérházban laktunk. És még szerettük is, hogy ott alszik velünk.

Nyafkamacska írta...

Az biztos, hogy néhány ilyen hülye miatt nem teszem ki Bélát az ágyamból :-)
Igazából az zavar, hogy feljogosítva érzik magukat megszabni a magánéletemet.

Unknown írta...

Ne is figyelj az ilyenre, valószínűleg ő még nem részesülhetett azokban az örömökben, amik nálunk a normális üzemmenethez hozzátartoznak. Nálunk is van asztalra ugrás, ágyban alvás, gazdi teli tányérjának lepakoltatása a konyhakőre, hogy megszagolhassuk mi van benne: Horribile dictu!: Bele is tudjunk kóstolni. No és!
Hadd köszörülje a nyelvét. Mi meg olvadozunk közben a szeretettől, amit mindig és feltétel nélkül kapunk.

Juhizs írta...

Te jó isten, igen, egy kolléganőmnek is volt egy macsekja, aki rendesen az "ember" WC-re járt és ott végezte a dolgát, mint bármelyik családtag,
viszont a második link, hát az borzasztó....

Nyafkamacska írta...

Töröltem is amint megláttam.
Nem tudom mi vezet valakit ilyen undormány belinkelésére. Lehet, hogy nem az anyázók hanem az ilyenek miatt leszek kénytelen előzetesen moderálni.

Zsófi írta...

Nekem két sziámim van, ugyanazt csinálják, mint Béla.

A beszólogatóknak nyilván nincs macskájuk, mert akkor képben lennének. Nálunk tiltott a konyhapult, de amint elfordulok ott vannak - hiszen macskák. Én ezt bekalkuláltam, mikor úgy döntöttem, hogy velünk fognak élni.

(És be kell valljam, esténként alig várom, hogy odakuckózzanak hozzám az ágyba, mert hideg van nélkülük...)

Tetszik a blogod!